World Cup 2023: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Bernard+Laporte+Rugby+World+Cup+2023+Host+hufn60dx0o-x

\"Μπορώ να φανταστώ πόσο απογοητευμένοι πρέπει να είναι οι άλλοι. Δεν μας χώρισαν πολλά. Κερδίσαμε απέναντι σε δύο ομάδες που είχαν επίσης πολύ καλές υποψηφιότητες. Γνωρίζουμε ότι αργήσαμε λίγο, οι άλλοι είχαν ένα προβάδισμα δύο – τριών ετών απέναντί μας”, είπε ο επικεφαλής της γαλλικής ομοσπονδίας, Bernard Laporte

“Οικονομικά, είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, τα έσοδα θα πάνε στο ερασιτεχνικό  παιχνίδι. Η υποψηφιότητα είναι για όλο το γαλλικό ράγκμπι και όλους τους συλλόγους. Δεν φοβόμαστε. Μας αρέσουν να παλεύουμε και μας αρέσει να νικάμε. Αυτή τη φορά ήμασταν τυχεροί. Οι Γάλλοι καταστηματάρχες θα κερδίσουν ένα δις ευρώ. Συνολικά 17.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό”, πρόσθεσε.

Ο ίδιος σχολίασε και τις κατηγορίες ότι η διαδικασία αξιολόγησης είχε πολλά σκοτεινά σημεία. “Δεν ήταν η διαδικασία άδικη, είναι κάποιοι τομείς της διαδικασίας που δεν βρήκαμε δίκαιους, όχι όλο το σχέδιο. Ήταν προφανές ότι διαφωνούσαμε σε ορισμένα σημεία αλλά δεν λέω ότι αυτός είναι ο λόγος που νικήσαμε. Θα ήθελα ξανά να ευχαριστήσω την παγκόσμια ομοσπονδία που απάντησε στην επιστολή μας και με την επικοινωνία μας λύσαμε την παρεξήγηση και ίσως αυτό να μας βοήθησε”.

“H διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2023 παρουσιάζει μία απίστευτη ευκαιρία για να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο την εξέλιξη του ράγκμπι στη χώρα μας”, είπε η Γαλλίδα υπουργός αθλητισμού Laura Flessel.

“Είμαστε πικρά απογοητευμένοι με αυτή την απόφαση και θα θέλαμε να απολογηθούμε σε όλους τους ανθρώπους και την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής που στήριξαν τις ελπίδες τους. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να φέρουμε το τουρνουά στη Νότια Αφρική και περιμέναμε να επιβεβαιωθεί αυτό το δικαίωμα σήμερα. Καταθέσαμε έναν ελκυστικό φάκελο που κέρδισε ομόφωνα τις συστάσεις του συμβουλίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Αυτές οι συστάσεις αμφισβητήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τους αντιπάλους μας. Παρόλα αυτά η άποψη των ειδικών και της ηγεσίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανατράπηκε από τα μέλη του παγκοσμίου συμβουλίου που ίσως υπολόγισαν άλλους παράγοντες. Δεν μπορούμε να κρύψουμε την απογοήτευσή μας αλλά για το καλό του ράγκμπι ευχόμαστε οι διοργανωτές του 2023 να έχουν κάθε επιτυχία”, είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ράγκμπι της Νότιας Αφρικής Mark Alexander.

“Είχαμε ήδη πει ότι θα τιμήσουμε τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα της διαδικασίας και τώρα θεωρούμε λήξαν το θέμα με τη διαδικασία υποψηφιοτήτων του 2023. Παρόλα αυτά, στις επόμενες συνόδους είμαι σίγουρος ότι θα προτείνουμε στο συμβούλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας το αποτέλεσμα της επιτροπής αξιολόγησης να γίνει δεσμευτικό”, είπε ο Jurie Roux, εκτελεστικός διευθυντής της νοτιοαφρικανικής ομοσπονδίας.

“Προφανώς εκ μέρους της Ιρλανδίας είμαι πολύ απογοητευμένος για αυτή την απόφαση και δεν μετανώνω για την υποβολή της υποψηφιότητας. Πιστεύω ότι η Ιρλανδία κατέθεσε έναν πολύ καλό φάκελο και θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε ένα πολύ καλό τουρνουά”, ήταν το σχόλιο του Ιρλανδού πρωθυπουργού Leo Varadkar στο κοινοβούλιο της χώρας.

“Εδώ και σχεδόν έξι χρόνια συγκεντρωθήκαμε με πάθος στο να φέρουμε ένα παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι στην Ιρλανδία το 2023. Σε αυτό το διάστημα παρουσιάσαμε μία πρόταση παγκοσμίου επιπέδου που είχε θετικό αντίκτυπο στην Ιρλανδία και μας έδως την αναγνώριση ενός προορισμού άκρως ικανού να διοργανώσει ένα εξαιρετικό παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι. Δεν ήταν γραφτό να γίνει. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Η σημερινή μέρα ανήκει στη Γαλλία. Έχει τα θερμότερα συγχαρητήριά μας και τις καλύτερες ευχές μας για ένα μαγευτικό παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι το 2023″, τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ιρλανδικής ομοσπονδίας Philip Browne.

“Εξευτελισμός για εμένα; Δεν το πιστεύω στο παραμικρό. Είχαμε μία εξαιρετική διαδικασία και τρεις σπουδαίες υποψηφιότητες. Επειδή η ψηφοφορία ανέδειξε νικήτρια τη Γαλλία μετά την σύσταση για τη Νότια Αφρική δεν νομίζω ότι αποτελεί εξευτελισμό”, σχολίασε ο επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας Bill Beaumont.

Νταρτς World Championship: Εκπληκτικός Lewis και πρόκριση στον δεύτερο γύρο

Νταρτς

Λίγες ώρες μετά από τη νίκη του στον προκριματικό κόντρα στον Βέλγο Kenny Neyens, ο Jamie Lewis πήρε και δεύτερη νίκη με πιο εντυπωσιακό τρόπο, κόντρα στον Jonny Clayton με 3-0 ένα αποτέλεσμα που τον έφερε στον δεύτερο γύρο του θεσμού

Νταρτς World Championship: Στο κυρίως ταμπλό ο Lewis

Νταρτς

Ο Ουαλός αφυπνίστηκε μετά το 0-2 στο πρώτο σετ από τον υπερβολικά ενθουσιώδη Kenny Neyens για να επικρατήσει στη συνέχεια με 2-1 σετ και να περάσει στο κυρίως ταμπλό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Jonny Clayton στο τελευταίο παιχνίδι του απογευματινού session

Νταρτς Robert Thornton: “Μην με ξεγράφετε”

Νταρτς

Αισιόδοξος για τη συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος φάνηκε ο Σκωτσέζος, ο οποίος στάθηκε στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία δήλωσε ότι βρίσκεται, ενώ παράλληλα έστειλε το δικό του μήνυμα στους αντιπάλους του

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.