Επιστροφή στη δράση για τον Wallace

Lloyd+Wallace+FIS+Freestyle+Ski+Snowboard+W9lUlbdCAZKx

Όντας γιος δύο αθλητών που έχουν πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο σκιέρ των aerials, Lloyd Wallace, δείχνει να ακολουθεί τον ίδιο ακριβώς δρόμο

Μερικές φορές η γνώση και η κατανόηση βοηθά, όπως έμαθε από το σοβαρό ατύχημα που τον άφησε σε κώμα μόλις τρεις μήνες πριν. Με πολλές διακρίσεις και τίτλους σε εθνικό επίπεδο ως αθλητής της γυμναστικής στα πρώτα του χρόνια, ο Wallace δοκίμασε τις δυνάμεις του στα aerials σε ηλικία 14 ετών, ακολουθώντας το μονοπάτι των γονιών του, Robin Wallace και Jilly Curry, οι οποίοι πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 και του 1992 αντίστοιχα.

Το άθλημα απαιτεί άλματα σε ύψος έξι μέτρων με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 60 και 70 χιλιόμετρα την ώρα και πρέπει να γίνουν άλματα και περιστροφές για να εντυπωσιαστούν οι κριτές προτού ακολουθήσει η ασφαλής προσγείωση. Το άθλημα έχει κινδύνους ακόμα και στην καλοκαιρινή προετοιμασία όταν οι σκιερ προσγειώνονται στο νερό και όχι στο χιόνι. Ξεκινώντας στα 14, ο Wallace θυμάται να πέφτει με το κεφάλι στη λίμνη μετά από ένα αποτυχημένο back flip, ο ίδιος όμως επέστρεψε κάνοντας λίγο καιρό αργότερα το πρώτο του flip στο χιόνι. Φτάνοντας στο σήμερα και μετά από ένα ακόμη ατύχημα στο νερό στις 17 Αυγούστου στην Ελβετία, ο 22χρονος πλέον Wallace είναι έτοιμος για μία νέα αρχή. Ευτυχώς για εκείνον οι γιατροί της ουκρανικής και της ρωσικής ομάδας ήταν κοντά και κατάφεραν να τον βγάλουν από το νερό προτού μεταφερθεί με ελικόπτερο στη Ζυρίχη και τεθεί σε κώμα για 24 ώρες.

Ακολούθησε μία περίοδο ανάπαυσης και ανάρρωσης με τον Wallace να επιστρέφει στις προπονήσεις δύο μήνες μετά ενώ τον περασμένο μήνα βρέθηκε ξανά στο χιόνι ενόψει της νέας σεζόν. Η βρετανική ομάδα δεν έχει επιλέξει σκιέρ στα aerials από το 1988 και τον Kevin Harbut, με τους αθλητές της χώρας να μετρούν μόλις τρεις παρουσίες στην πρώτη δωδεκάδα όλα αυτά τα χρόνια. Η μητέρα του Wallace, η Jilly, κατετάγη οριακά εκτός μεταλλίων παίρνοντας την τέταρτη θέση στο Albertville το 1992. Πριν τον τραυματισμό του ο Wallace σημείωνε σημαντική πρόοδο στη διεθνή σκηνή με το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior ενώ πήρε και το πρώτο χρύσό της χώρας στο Europa Cup, με τις δύο αυτές επιτυχίες να σημειώνονται το 2015. Πέρσι πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα της Βρετανίας σε παγκόσμιο κύπελλο από το 1995 με την έβδομη θέση στο Deer Valley.

Η επιλογή για την Pyeongchang θα εξαρτηθεί από το αν θα καταφέρει να τερματίσει στους πρώτους 25 της σεζόν κερδίζοντας βαθμούς από τους έξι αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου, με πρώτο αυτόν στο Πεκίνο στα μέσα Δεκεμβρίου.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.