Χάος στο Tour of Hainan (video)

6f517b54-c368-11e7-9f00-d8b0ccf89a9f_1280x720_112937

Οι διοργανωτές και η ποδηλατική ομοσπονδία της Κίνας αποφάσισαν την αποβολή του Wang Xin και όλη της ομάδας Keyi Look μετά τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο βασιλικό ετάπ του Wuzhishan, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ποινές

Ο Κινέζος ποδηλάτης Wang Xin μπορεί να έχει πολύ χρόνο να σκεφτεί την επίθεση που έκανε στα μέλη της ελβετικής εθνικής ομάδας κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το βασιλικό ετάπ των 166,5 χλμ. από το Sanya στο Wuzhishan. Ο 25χρονος πρώην ποδηλάτης της Giant-Champion System και όλη του η ομάδα, επιπέδου Continental, αποβλήθηκε από τον αγώνα μετά τις συμπλοκές στο βασιλικό ετάπ που καταγράφηκαν από την κάμερα.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη όταν ο Wang έριξε ένα μπουκάλι με νερό στο αυτοκίνητο της ελβετικής ομάδας που φάνηκε να τον παρεμποδίζει στα μισά της διαδρομής. Η οργή του Wang αποκαλύφθηκε σε όλη της την έκταση όταν επιτέθηκε σε ένα από τα μέλη του επιτελείου της ομάδας, ο οποίος έπεσε στο έδαφος αβοήθητος δεχόμενος γροθιές και κλωτσιές. Ο Wang όμως δεν σταμάτησε εκεί. Επιτέθηκε σε άλλο μέλος της ομάδας και πάλι με χτυπήματα.

Η Keyi-Look εξέδωσε άμεσα απολογία για την σοκαριστική συμπεριφορά του αθλητή της, οι διοργανωτές όμως πήραν την απόφαση για την αποβολή του Wang και τελικά όλης της ομάδας με την σύμφωνη γνώμη της κινεζικής ποδηλατικής ομοσπονδίας (CCA).

“Μετά το περιστατικό του έβδομου ετάπ που εμπλέκει τον Wang Xin, η οργανωτική επιτροπή του Tour of Hainan αποφάσισε, σε συμφωνία με την κινεζική ποδηλατική επιτροπή και το συμβούλιο των επιτρόπων, να αποβάλει από τον αγώνα όλη την ομάδα της Keyi Look προτού ληφθούν επιπλέον αποφάσεις από την CCA”, ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

“Η ομάδα δέχθηκε εντολή να φύγει από το νησί Hainan άμεσα και δεν θα γίνει ξανά δεκτή στον αγώνα. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, κάθε αθλητής πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες της UCI και της CCA και να αποφεύγει κάθε μορφή βίας ή απρεπούς συμπεριφοράς που πλήττει την εικόνα του αθλήματος. Η συμπεριφορά του Wang δεν είναι αποδεκτή και δεν αντιπροσωπεύει την κινεζική ποδηλασία. Οι άνθρωποι της Hainan είναι γνωστοί για τη φιλικότητά τους. Η εικόνα και η φήμη του Tour of Hainan δεν μπορεί να αμαυρώνεται από τέτοιες συμπεριφορές. Οι συμπλοκές δεν θα επιτραπούν ποτέ σε αυτό τον αγώνα”.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.