Αυτό είναι το Next Gen ATP Finals

tp3MGflkdEPaxW3n4xMDoxOjA4MTsiGN

Το κορυφαίο τουρνουά της ATP για παίκτες κάτω των 21 ετών αρχίζει στο Μιλάνο με μία σειρά από καινοτομίες που θα κάνουν πολλούς θεατές να απορούν

Όπως το ATP Finals του Λονδίνου, το τουρνουά θα περιλαμβάνει δύο ομίλους τεσσάρων παικτών ενώ θα ακολουθήσουν τα ημιτελικά και ο τελικός. Κάπου εδώ όμως τελειώνουν οι ομοιότητες.

Όλα τα ματς θα είναι στα τρία κερδισμένα σετ αλλά το σετ θα κρίνεται στα τέσσερα games με tiebreak αν το σκορ είναι 3-3. Ο ξαφνικός θάνατος θα εφαρμόζεται στις ισοπαλίες αυξάνοντας το δράμα ενώ θα υπάρχουν και χρονόμετρα που θα κρατούν σε γρήγορο ρυθμό την εξέλιξη καθώς το περιθώριο είναι στα 25 δευτερόλεπτα.

Δεν θα υπάρχουν επίσης let στα σερβίς που σημαίνει ότι το παιχνίδι θα συνεχίζεται όταν η μπάλα μετά το σερβίς βρει στην ταινία του φιλέ. Οι παίκτες θα έχουν επίσης το δικαίωμα να επικοινωνούν με τους προπονητές τους μέσω ακουστικών στο τέλος κάθε σετ.

Οι θεατές θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο στάδιο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι την αλλαγή των πλευρών για να εισέλθουν στις κερκίδες. Το κορτ δεν θα έχει τις γραμμές του διπλού κάτι που θα ενισχύσει την οπτική επίδραση για τους θεατές τόσο στο γήπεδο όσο και στην τηλεόραση.

Οι επόπτες γραμμών θα είναι απόντες καθώς οι υπολογιστές θα λαμβάνουν τις αποφάσεις. Ο διαιτητής στην καρέκλα θα είναι ο μοναδικός στο κορτ με τα ‘out’ και ‘fault’ να ακούγονται από μία «αυτοματοποιημένη» φωνή. Τα foot fault θα κρίνονται από διαιτητή εκτός κορτ. Δεν θα υπάρχουν Hawkeye.

Αυτοί που παίρνουν μέρος είναι, ο 20χρονος Ρώσος Andrei Rublev, νούμερο 37, ο 21χρονος συμπατριώτης του Karen Khachanov, νούμερο 45, ο 20χρονος Κροάτης Borna Coric, (48), ο μικρότερος όλων, ο Καναδός Denis Shapovalov, (51), ο 21 ετών Hyeon Chung από τη Νότια Κορέα (54), ο συνομήλικός του, Jared Donaldson από τις ΗΠΑ (55), ο Ρώσος Daniil Medvedev επίσης στα 21 του (65) και ο Ιταλός Gianluigi Quinzi, 21 ετών, ο οποίος αγωνίζεται με wildcard.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.