Καθαρό το μετάλλιο λέει ο Legkov

Alexander+Legkov+2014+Winter+Olympic+Games+3NOZaIW5O6Bx

Ο Ρώσος αθλητής του σκι ανωμάλου δρόμου Alexander Legkov δηλώνει ότι θα δώσει μεγάλη μάχη για να καθαρίσει το όνομά του μετά την ισόβια αποβολή του για ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi το 2014

Ο Legkov και ο Evgeniy Belov ήταν οι πρώτοι Ρώσοι που τιμωρήθηκαν για παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ από τη ΔΟΕ και την έρευνα που έκανε για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο Legkov κέρδισε το χρυσό στα 50 χλμ. ελεύθερου στιλ και στα 4×10 χλμ. στο Sochi. Η ΔΟΕ είπε ότι όλη η ομάδα της Ρωσίας θα αποβληθεί λόγω της παράβασης από την πλευρά του Legkov.

Ο Belov, που πήρε μέρος στο σκίαθλο 15+15km μαζικής εκκίνησης και στον κλασικό αγώνα 15 χλμ. δεν κέρδισε μετάλλιο στη διοργάνωση. Ο Legkov, στα πρώτα του δημόσια σχόλια από την στιγμή που τιμωρήθηκε, έγραψε στην σελίδα του στο Instagram:

“Το μετάλλιό μου είναι καθαρό. Θα παλέψω. Τα τελευταία χρόνια πέρασα από εξετάσεις πάνω από 150 φορές και ήμουν καθαρός. Δεν εξετάστηκα στη Μόσχα ή το Sochi αλλά στην Κολονία, τη Λοζάνη, τη Δρέσδη. Όλοι πρέπει να σεβόμαστε μία διαδικασία που κανείς μας δεν είναι σίγουρος ότι είναι καθαρή και απαλλαγμένη από συμφέροντα. Κάθε αθλητής, ανεξαρτήτου χώρας, μπορεί να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση”.

Η ΔΟΕ δεν διευκρίνησε τι είδους παράβαση του κανονισμού αντί-ντόπινγκ έκανε ο Legkov και ο Belov ενώ από την πλευρά της η ρωσική ομοσπονδία του αθλήματος προετοιμάζεται να ασκήσει έφεση.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.