Αποβλήθηκε από τη ΔΟΕ ο Fredericks

Frankie+Fredericks+Lord+Coe+Frank+Lampard+vjbbpG7jrTVx

Ο πρώην σπρίντερ από τη Ναμίμπια, Frankie Fredericks, απομακρύνθηκε από τους κόλπους τη; ΔΟΕ καθώς τελεί υπό έρευνα στη Γαλλία με την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε για να ψηφίσει υπέρ της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 από το Ρίο ντε Τζανέιρο

Ο Fredericks, ο οποίος κέρδισε τέσσερα ασημένια μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 και του 1996, θεωρείται ύποπτος για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος μέσω Παρισιού με τον ίδιο να εμφανίζεται σήμερα ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης όπου θα δηλώσει αθώος.

Η ΔΟΕ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το εκτελεστικό συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή του Fredericks λόγω της βαρύτητας και του επείγοντος της κατάστασης αλλά και της επίδρασης που έχει στη φήμη της.

Ο Fredericks βρίσκεται ήδη υπό το μικροσκόπιο της παγκόσμιας μονάδας για τη διαφάνεια στον στίβο αναφορά με τα ποσά που έλαβε από τον Papa Massata Diack, το γιο του πρώην επικεφαλής της IAAF, Lamine Diack, την ημέρα που το Rio κέρδισε το δικαίωμα να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Ο Fredericks έχει ήδη δηλώσει ότι το ποσό των 300.000 δολαρίων που καταβλήθηκε στην εταιρεία του ήταν αποζημίωση για νόμιμη παροχή υπηρεσιών.

Ο ίδιος ήταν μέλος και του συμβουλίου της IAAF, μέχρι την αποβολή του τον Ιούλιο αναμένοντας το αποτέλεσμα της μονάδας διαφάνειας. Το Rio κέρδισε το δικαίωμα να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2009, επικρατώντας του Σικάγο, του Τόκιο και της Μαδρίτης.

Τον περασμένο μήνα, η ΔΟΕ απομάκρυνε από τις τάξεις της τον επικεφαλής της ολυμπιακής επιτροπής της Βραζιλίας Carlos Nuzman, καθώς κατηγορήθηκε στη χώρα του ότι προσπάθησε να εξαγοράσει ψήφους. Ο Nuzman κατηγορήθηκε ότι έδωσε περισσότερα από δύο εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες ώστε η ΔΟΕ να επιλέξει το Ρίο με τον ίδιο να αρνείται κάθε ανάμιξη.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.