Γυναικεία ομάδα ετοιμάζει ο Cookson

Brian+Cookson+UCI+Road+World+Championships+jk5o22ApT91x

O πρώην πρόεδρος της UCI, Brian Cookson, σχεδιάζει τη δημιουργία μίας επαγγελματικής γυναικείας ομάδας μέχρι το 2019

Ο 66χρονος Βρετανός, ο οποίος έχασε τις εκλογές από τον David Lappartient τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωση τις προθέσεις του λέγοντας τα εξής. “Μετά από μερικές εβδομάδες αναλογιζόμενος το μέλλον μου αποφάσισα ότι δεν είμαι έτοιμος να εξαφανιστώ από τον κόσμο της ποδηλασίας. Μέσα στους επόμενους μήνες θα διερευνήσω τις προοπτικές δημιουργίας μίας νέας επαγγελματικής ποδηλατικής ομάδας.

Πρόθεσή μου είναι αυτό το σχέδιο να αρχίσει με τη δημιουργία μίας γυναικείας ομάδας το 2019, μίας ομάδας που θα καλύπτει και θα υπερβαίνει τις απαιτήσεις της UCI που θεσπίστηκαν υπό την προεδρία μου. Δεν μιλάω για μία κορυφαίου επιπέδου ομάδα με την παραδοσιακή έννοια. Ποτέ πριν δεν υπήρξε τόσο ενδιαφέρον στο γυναικείο αθλητισμό, την ευεξία και την υγεία γενικότερα και αυτό σαφώς υπάρχει στη γυναικεία ποδηλασία, όχι μόνο στο κορυφαίο επίπεδο αλλά και στη γενικότερη συμμετοχή. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μία στιγμή που υπάρχουν αληθινές ευκαιρίες στη γυναικεία ποδηλασία.Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, σε μία αλλαγή του γυναικείου αθλητισμού στα media και πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία”.

Το γυναικείο WorldTour, το οποίο θα μπει στην τρίτη σεζόν του το 2018, αντικατέστησε το μικρότερο World Cup το 2015, κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του Cookson στην UCI. Ο ίδιος θέλει την ομάδα να έχει τη βάση της στη Μεγάλη Βρετανία αλλά θα περιλαμβάνει ένα διεθνές ρόστερ. Το σχέδιο είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και η πρόκληση θα είναι η εξεύρεση χορηγών. “Ανακοινώνω αυτή την ιδέα επειδή θέλω να ενεργοποιήσω τους σημαντικούς ανθρώπους των εταιρειών, πολλοί εκ των οποίων απολαμβάνουν την ποδηλασία, ώστε να αρχίσουν να σκέφτονται τις δυνατότητες. Η πιθανή επιστροφή της επένδυσής τους μπορεί να είναι πολύ σημαντική αλλά θέλω να κάνω σαφές ότι θα χρειαστεί καινοτομία, δημιουργικότητα και μία μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά τους για να υλοποιηθεί το εγχείρημα”.

Αν το σχέδιο του Cookson επιτύχει, μπορεί να προχωρήσει και στη δημιουργία μίας ανδρικής ομάδας. Πέρα από την σχεδιαζόμενη εξέλιξη μίας επαγγελματικής ομάδας γυναικών ο ίδιος ανακοίνωσε και την πρόθεσή του να καταγράψει τις εμπειρίες του στην ποδηλασία σε ένα βιβλίο.

NHL Ο νόμος του… Κάλγκαρι

NHL

Οι Flames σημείωσαν την τέταρτη νίκη σε πέντε ματς μέσα στο Scotiabank Saddledome επικρατώντας των Blues με 7-4 παίρνοντας παράλληλα τη ρεβάνς για την ήττα πριν 20 ημέρες στο Σεντ Λούις

Copyright © 2017 Other Sports News. All rights Reserved.