Χρεοκοπημένη η ομοσπονδία της Σαμόα

images|cms-image-000016831

O πρωθυπουργός της χώρας κήρυξε χρεοκοπημένη την ομοσπονδία ράγκμπι ενόψει των αναμετρήσεων αυτού του μήνα με Σκωτία και Αγγλία

Ο Tuilaepa Sailele Malielegaoi, ο οποίος είναι και επικεφαλής της ομοσπονδίας ράγκμπι της Σαμόα (SRU), έκανε την αναφορά σε συνέντευξή του στο Samoa Observer ενόψει της πρωτοβουλίας να συγκεντρωθούν χρήματα για τη διάσωσή της.

“Είμαστε χρεοκοπημένοι”, είπε. “Με άλλα λόγια αφερέγγυοι. Αυτό σημαίνει ότι η ομοσπονδία δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τα χρέη της στις τράπεζες. Χρειαζόμαστε επίσης χρήματα για να πληρώσουμε τους παίκτες ώστε να συνεχίσουν να αγωνίζονται”.

Η Σαμόα αντιμετωπίζει την Σκωτία στο Murrayfield το Σάββατο και την Αγγλία στο Twickenham στις 25 Νοεμβρίου. Ο Tuilaepa είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι ασφάλειες των παικτών και ο μισθός του προπονητή. Ο πρώην διεθνής της Σαμόα, Daniel Leo, είπε στο Twitter ότι είναι μία σκοτεινή μέρα για τον κόσμο του ράγκμπι.

Οι διοργανωτές δεν έχουν την υποχρέωση να μοιραστούν τα έσοδα από τα εισιτήρια με τις φιλοξενούμενες ομάδες. Το Sky Sports ανέφερε ωστόσο ότι η αγγλική ομοσπονδία θα αποζημιώσει την Σαμόα με περίπου 75.000 λίρες καλύπτοντας και όλα τα έξοδα των φιλοξενούμενων ομάδων στο γήπεδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RFU, Steve Brown, είπε στο BBC τον περασμένο μήνα ότι η ομοσπονδία αναζητά χρηματοδότηση ενόψει της περιοδείας και ότι η αγγλική ομοσπονδία θα συνεισφέρει. Το Samoa Observer τον Οκτώβριο ανακοίνωσε την ετήσια αναφορά της SRU για το 2016 λέγοντας ότι η ομοσπονδία παλεύει με ένα τεράστιο χρέος έχοντας διακανονίσει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια σε χρέη το 2015.

NHL Ο νόμος του… Κάλγκαρι

NHL

Οι Flames σημείωσαν την τέταρτη νίκη σε πέντε ματς μέσα στο Scotiabank Saddledome επικρατώντας των Blues με 7-4 παίρνοντας παράλληλα τη ρεβάνς για την ήττα πριν 20 ημέρες στο Σεντ Λούις

Copyright © 2017 Other Sports News. All rights Reserved.