Το μέλλον στο Μιλάνο

31330432

Το τουρνουά των πέντε ημερών όχι μόνο θα παρουσιάσει συναρπαστικά ταλέντα όπως ο Καναδός Denis Shapovalov και οι Ρώσοι Andrey Rublev, Karen Khachanov και Daniil Medvedev, αλλά θα δει και τη δοκιμή νέων τεχνολογιών στο άθλημα

Το Next Gen ATP Finals, όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν παίκτες 21 ετών και κάτω, θα προσπαθήσει να ακολουθήσει αυτή την τάση δίνοντας μία εικόνα από τους πιθανούς διεκδικητές grand slam την επόμενη δεκαετία. Ο Alexander Zverev θα λείπει από το Μιλάνο μετά την εξαιρετική χρονιά που επέτρεψε στο Γερμανό να πάρει μέρος με τα μεγάλα ονόματα στο ATP Finals του Λονδίνου την επόμενη εβδομάδα. Εκεί θα είναι όμως ο Shapovalov, νούμερο 51 στον κόσμο, ο νούμερο 45 Khachanov και ο Rublev, ο παίκτης με την υψηλότερη κατάταξη στην 37η θέση.

Στις καινοτομίες περιλαμβάνονται τα συντομότερα σετ, οι οδηγίες από τον προπονητή στο κορτ, ο χρονικός περιορισμός στο σερβίς και οι ηλεκτρονικές αποφάσεις για τη γραμμή. “Δεν πιστεύω ότι αυτό θα είναι το μέλλον και ελπίζω να μην αλλάξουν τους κανόνες επειδή θα αλλάξει το άθλημα”, είπε ο 20χρονος Rublev, ο οποίος πήρε φέτος τον πρώτο του τίτλο στο ATP. “Είναι καλύτερο να παρουσιάσουν ένα νέο άθλημα αν σκοπεύουν να αλλάξουν τους κανονισμούς”.

Ο Αμερικανός Jared Donaldson πιστεύει ότι κάποια από τα στοιχεία που θα δοκιμαστούν την επόμενη εβδομάδα μπορούν να μπουν στο Tour. “Υπάρχει μία λεπτή γραμμή μεταξύ καινοτομίας και υπερβολής και είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε”, ήταν το σχόλιο του 21χρονου, νούμερο 55 στον κόσμο. “Υπάρχουν ωστόσο κανονισμοί που θα ευνοήσουν το άθλημα”. Ο

Donaldson πρόσθεσε ότι του αρέσει η ιδέα της συντομότερης προθέρμανσης λέγοντας ότι το πεντάλεπτο που χρησιμοποιούν τώρα οι παίκτες είναι πολύ μεγάλος χρόνος και μπορεί να απομακρύνει τους τηλεθεατές. Η ιδέα ωστόσο της αντικατάστασης των διαιτητών γραμμής, είναι κάτι υπερβολικό. “Πιστεύω πως οτιδήποτε μπορεί να φέρει καινοτομία στο παιχνίδι και να το κάνει πιο συναρπαστικό και απολαυστικό είναι καλό”, είπε. “Ηλεκτρονικές αποφάσεις για τη γραμμή; Νομίζω ότι είναι αρνητικό για το άθλημα. Ως οπαδός του τένις απολαμβάνω το σύστημα των ενστάσεων, είναι καλύτερο από εκείνο του baseball και του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Το κοινό έχει εμπλοκή και αυτό είναι θετικό, ποτέ δεν ξέρεις όμως, μπορεί να αρέσει στον κόσμο”.

Ο Κροάτης Borna Coric είναι χαρούμενος που ανήκει σε αυτή τη νέα γενιά και πιστεύει ότι η ακύρωση του κανονισμού let στο σερβίς είναι μία καλή ιδέα.

“Μου αρέσει που δεν θα έχουμε let”, είπε ο Coric, ο πιο έμπειρος αν όχι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στο Μιλάνο, στο Reuters. “Αν κάνεις ένα καλό φόρχαντ και ακουμπήσει στο φιλέ δεν σταματάς τον πόντο. Θα πρέπει να γίνεται το ίδιο με το σερβίς. Οι άλλοι κανονισμοί; Δεν είμαι απαραίτητα υπέρ ή κατά αλλά θα ακολουθήσω την τάση”.

Οι άλλοι παίκτες στο Μιλάνο είναι ο Νοτιοκορεάτης Hyeon Chung και ο Ιταλός wildcard Gianluigi Quinzi.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.