Ισόβιος αποκλεισμός για δύο Ρώσους

Alexander+Legkov+Cross+Country+Skiing+Winter+z6cammczHJBx

O κάτοχος του χρυσού μεταλλίου Alexander Legkov και ο συμπατριώτης του Evgeniy Belov αποβλήθηκαν από τους Ολυμπιακούς εφ’όρου ζωής λόγω ντόπινγκ στο Sochi το 2014, όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ

Οι δύο αθλητές ήταν οι πρώτοι Ρώσοι που τιμωρήθηκαν για παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ μετά την έρευνα της ΔΟΕ. Ο Legkov είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 50 χλμ. σκι ανωμάλου δρόμου και ένα ασημένιο στο αγώνισμα 4×10 χλμ. Η ΔΟΕ ανέφερε ότι όλη η ομάδα της Ρωσίας θα αποβληθεί από τον πίνακα αποτελεσμάτων μετά την παραβίαση από πλευράς του Legkov.

Ο Belov, ο οποίος πήρε μέρος στη μαζική εκκίνηση σκιάθλου 15+15 χλμ. και στον κλασικό αγώνα 15 χλμ. δεν είχε κερδίσει μετάλλιο στο Sochi. Η ΔΟΕ δεν αποκάλυψε την ακριβή παράβαση του κανονισμού περί ντόπινγκ από τους σκιέρ ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσεις και άλλες αποφάσεις τις επόμενες ημέρες καθώς ο επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής, Denis Oswald, ολοκληρώνει την έρευνά του για τους Ρώσους αθλητές στο Sochi. Η ρωσική ομοσπονδία του αθλήματος από την πλευρά της ανέφερε ότι άρχισε τη διαδικασία για να ασκήσει έφεση στο CAS.

Το θέμα θα έχει και συνέχεια με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να αποφασίζει στο εκτελεστικό της συμβούλιο που θα διεξαχθεί το διάστημα 5-7 Δεκεμβρίου την συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang το Φεβρουάριο.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.