Δεν αλλάζει τα μέτρα ασφαλείας η αμερικανική αποστολή

Scott+Blackmun+Team+USA+Media+Summit+News+kgzzJtvht0lx

Ο επικεφαλής της αμερικανικής ολυμπιακής επιτροπής Scott Blackmun και η επιτροπή των αθλητών επιθυμούν να στραφεί η προσοχή στο αθλητικό κομμάτι των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Pyeongchang

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Blackmun είπε: “Οι ευκαιρίες να συναντηθούμε με αυτούς τους ανθρώπους ξεπερνούν κάθε πρόκληση. Το Sochi είχε προκλήσεις. Το Rio είχε προκλήσεις. Το Λονδίνο είχε προκλήσεις. Το αν η Pyeongchang θα αποτελέσει μεγαλύτερη ή μικρότερη πρόκληση για εμάς δεν είναι σημαντικό. Μπορούμε να προετοιμαστούμε τους αθλητές μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;”.

Οι απειλές και οι προσβολές είναι πολύ συχνές μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un ανεβάζοντας την ένταση στη χερσόνησο, ωστόσο η αμερικανική αποστολή δεν έχει λάβει οδηγίες σχετικά με την ασφάλεια ή τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών, πρόσθεσε ο Blackmun.

Παρά το γεγονός ότι η Team USA προτιμά πάντα τους αθλητές της να παραμένουν στους ασφαλείς χώρους του ολυμπιακού χωριού όσο το δυνατό περισσότερο, ο Blackmun αποδέχθηκς το γεγονός ότι θα υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να «αφήνουν το σύστημα». “Ζητάμε απλά να έχουν τα κινητά τους και να βρίσκονται σε επαφή ώστε η ομάδα να είναι σίγουρη που βρίσκονται αν θέλουν να βγουν εκτός συστήματος”.

Ο ίδιος για το τέλος αρνήθηκε να απαντήσει για το αν περιμένει να σπάσει η επίδοση των 28 μεταλλίων, εκ των οποίων τα εννέα χρυσά, που πήραν οι Αμερικανοί αθλητές το 2014 στο Sochi. “Έχουμε αθλητές που πιστεύουμε ότι μπορούν να τα πάνε αρκετά καλά… αλλά δεν μιλήσαμε για αριθμό μεταλλίων”.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.