“Βασιλική” πολυτέλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

3016216_ArcdeTriomphe_Paris2024-copyright-Paris2024-KMSP

Ένα γήπεδο βόλεϊ στο Champ de Mars δίπλα στον πύργο του Άιφελ, τοξοβολία στο Esplanade des Invalides, ποδηλασία στο Champs-Élysées, ξιφασκία και ταεκβοντό στο Grand Palais

Στο πλαίσιο του σχεδίου του για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, το Παρίσι οραματίζεται τη χρήση των διάσημων σημείων του για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Εξαίρεση δεν αποτελεί η ιππασία. Αυτή την εβδομάδα η Γαλλίδα υπουργός αθλητισμού επισκέφθηκε το ιστορικό Château de Versailles και τις εγκαταστάσεις, 20 χλμ. ΝΔ του κέντρου της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO αναμένεται να δει την υπερπήδηση εμποδίων, το ιππικό τρίαθλο και την ιππική δεξιοτεχνία σε επτά χρόνια από τώρα.

Οι διοργανωτές είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική των Βερσαλλιών, που κατασκευάστηκαν ως έδρα της γαλλικής εξουσίας το 1682 όταν ο βασιλιάς Λουδοβίκος 16ος μετακίνησε το βασιλικό δικαστήριο σε αυτό το σημείο από το Παρισι. Το τεράστιο παλάτι που διαθέτει περισσότερα από 700 δωμάτια, αποτελεί το πετράδι στο στέμμα της εθνικής κληρονομιάς και οι σχεδιαστές διαδρομών ονειρεύονται να δουλέψουν στο μέρος με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Πάνω σε αυτή τη βάση θα κατασκευαστεί ένα προσωρινό στάδιο χωρητικότητας 20.000 θεατών με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης να αναμένουν συνολικά 80.000 ανθρώπους για το ιππικό τρίαθλο. Ο σεβασμός στο περιβάλλον και την κληρονομιά είναι ένα μεγάλο πεδίο αντιπαράθεσης με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και τους ακτιβιστές αναφορικά με την ανακαίνιση του Roland-Garros, όπου διεξάγεται το γαλλικό Open.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.