Στις 29 Νοεμβρίου η παρουσίαση του Giro

GettyImages-529450174.0

Ο διευθυντής του Giro d’Italia, Mauro Vegni, δήλωσε ότι η διαδρομή του αγώνα για το 2018 θα παρουσιαστεί στο Μιλάνο

Τα τελευταία χρόνια η διαδρομή του Giro παρουσιαζόταν τον Οκτώβριο, συχνά πριν το Tour de France, αλλά η φετινή ανακοίνωση θα καθυστερήσει επειδή η RCS Sport δεν έχει οριστικοποιήσει το πρόγραμμα. Ενώ είναι γνωστό ότι το Giro θα αρχίσει στη Ιερουσαλήμ την Παρασκευή 4 Μαΐου, δεν είναι σαφές αν το Μιλάνο ή η Ρώμη θα φιλοξενήσουν το τελευταίο ετάπ.

“Είναι 97% βέβαιο ότι θα παρουσιάσουμε το Giro στις 29 Νοεμβρίου στο Μιλάνο, νωρίς το απόγευμα”, είπε ο Vegni στο Tuttobici. “Τι είδους Giro θα είναι; Θα πω μόνο ότι θα είναι ένας πολύ όμορφος αγώνας. Δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι περισσότερο”.

Ο Vegni τόνισε επίσης την αντίθεσή του στην ιδέα της μετακίνησης του Il Lombardia από την παραδοσιακή ημερομηνία του Οκτωβρίου στον Απρίλιο μεταξύ του Liège-Bastogne-Liège και του Giro. Η ιδέα αποκαλύφθηκε από τη La Gazzetta dello Sport , αλλά διαψεύστηκε το ίδιο απόγευμα από τον Vegni. Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι οι ποδηλάτες που επιλέγουν να κλείσουν νωρίς τη σεζόν του και απουσιάζουν από το Il Lombardia είναι εκείνοι που βγαίνουν χαμένοι.

“Σε ότι με αφορά, το Il Lombardia θα μείνει ανέγγιχτο. Σέβομαι όλες τις απόψεις και εκτιμώ εκείνους που παρουσιάζουν νέες ιδέες για την ανάπτυξη της ποδηλασίας, αλλά σε αυτή την περίπτωση, δεν συμφωνώ με την πρόταση. Η μετακίνηση του Il Lombardia αμέσως μετά το Liege θα είναι σαν να σκοτώνουμε τον αγώνα που έχει 111 χρόνια ιστορίας. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το έχουν οι ποδηλάτες που δεν θέλουν να πάρουν μέρος, όχι το αντίθετο”.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.