Ολοκληρώθηκαν οι επανέλεγχοι του Sochi 2014

GettyImages-474182021

Οι ακροαματικές διαδικασίες για τους Ρώσους αθλητές μετά τον επανέλεγχο των θετικών δειγμάτων από τη διοργάνωση θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο σύμφωνα με τη ΔΟΕ

Η διεθνής ολυμπιακή επιτροπή επανεξέτασε όλα τα δείγματα των Ρώσων αθλητών από τη διοργάνωση μετά τις αποκαλύψεις του Grigory Rodchenkov, του πρώην επικεφαλής του εργαστηρίου αντί-ντόπινγκ της Μόσχας, που προσπάθησε να καλύψει τα θετικά δείγματα των αθλητών της χώρας.

Το σκάνδαλο του Sochi αποτελεί ένα μέρος ενός ευρύτερου ζητήματος στη Ρωσία που οδήγησε στην αποβολή της επιτροπής αντί-ντόπινγκ της χώρας και στο διεθνή αποκλεισμό των αθλητών του στίβου.

“Έχουμε προγραμματίσει τις ακροαματικές διαδικασίες για μία σειρά υποθέσεων”, είπε ο Denis Oswald, ο οποίος ηγείται της επιτροπής της ΔΟΕ για την επανεξέταση των δειγμάτων, σε επιστολή του στην Angela Ruggiero, την επικεφαλής της επιτροπής αθλητών της ΔΟΕ. “Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε όλες τις ακροαματικές διαδικασίες μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με προτεραιότητα στους εν ενεργεία αθλητές με επικείμενες υποχρεώσεις».

Μεταξύ των πρώτων θα είναι έξι σκιέρ που αποκλείστηκαν από τους αγώνες μετά την αναφορά της παγκόσμιας επιτροπής αντί-ντόπινγκ στο ρωσικό σκάνδαλο με την σεζόν του σκι αλλά και των προκριματικών για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες να πλησιάζει. Η συμμετοχή των Ρώσων αθλητών το Φεβρουάριο στην Pyeongchang θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας Oswald και των ειδικών της ΔΟΕ ώστε να ληφθεί μία απόφαση μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.