Σε νοσοκομείο του Βελγίου μεταφέρθηκε ο Bakelants

Lombadia-Featured-Image

Ο Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) θα μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Κομό στην πατρίδα του, το Βέλγιο, εντός της ημέρας, για να υποβληθεί σε επέμβαση αύριο ώστε να σταθεροποιηθούν οι τέσσερις σπασμένοι σπόνδυλοι

Ο Bakelants έσπασε δύο οσφυϊκούς σπόνδυλους και δύο ραχιαίους όπως επίσης και επτά πλευρά λόγω πτώσης στο Il Lombardia. Ο ποδηλάτης μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Sant’Anna του Κόμο και έκτοτε νοσηλεύεται εκεί. Το ιατρικό προσωπικό αποφάσισε τη μεταφορά του στο Βέλγιο για περαιτέρω θεραπεία, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει μέχρι τώρα λόγω αιμοθώρακα.

“Τα κατάγματα είναι ασταθή και ο Jan θα πρέπει να υποβληθεί σε επείγουσα επέμβαση στο Βέλγιο”, δήλωσε ο μάνατζέρ του στη Het Nieuwsblad. “Λόγω του αιμοθώρακα, δεν ήταν εφικτή η μεταφορά του στο Βέλγιο αυτές τις ημέρες. Τώρα που η κατάστασή του παρουσιάζει σταθεροποίηση ο Jan θα μεταφερθεί στο UZ Gasthuisberg του Leuven αυτό το απόγευμα. Χθες έφτασε η ιατρική ομάδα που θα βοηθήσει στον επαναπατρισμό του. Αν όλα πάνε καλά, θα χειρουργηθεί στο Leuven την Παρασκευή, από ειδικευμένο ιατρό”.

Ο Bakelants έπεσε σε στροφή κατά τη διάρκεια της κατηφόρας στο Sormano το περασμένο Σάββατο μαζί με άλλους δύο ποδηλάτες. Ο Laurens De Plus είχε επίσης έξοδο στην ίδια στροφή κυνηγώντας τον συναθλητή του Bakelants, τον Mikael Cherel, στην κορυφή του αγώνα. Ο Bakelants ήταν από εκείνους που είχαν τον πιο σοβαρό τραυματισμό μαζί με τον Simone Petilli, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.