Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στην Ολυμπία

H δάδα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang το 2018 άναψε στην αρχαία Ολυμπία χρησιμοποιώντας την εφεδρική φλόγα από την πρόβα λόγω βροχής, σηματοδοτώντας επίσημα την αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη διοργάνωση στην Ασία εκτός Ιαπωνίας

Η προετοιμασία για τη διοργάνωση που θα αρχίσει στις 9 και θα ολοκληρωθεί στις 25 Φεβρουαρίου επισκιάζεται από την κρίση στην κορεατική χερσόνησο λόγω των πυρηνικών και βαλλιστικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας ωστόσο οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν για την ασφάλεια. Η παραδοσιακή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 στο Βερολίνο, δεν ευνοήθηκε από τον ελληνικό ήλιο.

Η ασθενής βροχή και τα σύννεφα ανάγκασαν τις πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, να χρησιμοποιήσει την εφεδρική φλόγα αντί για το κάτοπτρο που χρησιμοποιείται.

“Το όνειρό μας να διοργανώσουμε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε τώρα πραγματικότητα. Η Νότια Κορέα είναι μόλις η δεύτερη ασιατική χώρα που έχει την τιμή να διοργανώνει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες”, είπε ο επικεφαλής των διοργανωτών, Lee Hee-beom. “Θέλουμε η διεθνής κοινότητα να κατανοήσει ότι δεσμευόμαστε να διοργανώσουμε ασφαλείς χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Η τελετή εντός του σταδίου στο χώρο των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργού Lee Nak-yeon, του προέδρου της ΔΟΕ, Thomas Bach και του προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ιεροί και παγκόσμιοι”, είπε ο Bach. “Στέκονται πάνω και πέρα από όλες τις διαφορές που μας χωρίζουν. Στον εύθραυστο κόσμο μας που δείχνει να παίρνει λάθος δρόμο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν τη δύναμη να ενώνουν την ανθρωπότητα σε όλη της την ποικιλία”.

Ο πρώην μέσος της Manchester United, Park Ji-sung, μεταξύ των πιο επιτυχημένων και γνωστών αθλητών της χώρας του, ήταν ο πρώτος Νοτιοκορεάτης λαμπαδηδρόμος παίρνοντας τη φλόγα από τον Έλληνα αθλητή του βορινού σκι, Απόστολο Αγγέλη, του πρώτου λαμπαδηδρόμου, έξω από το αρχαίο στάδιο. “Θα διασφαλίσουμε ότι θα δείξουμε στον κόσμο ότι έχουμε ωριμάσει, ότι μπορούμε να διοργανώσουμε αυτό το αθλητικό γεγονός”, είπε ο Park. “Αυτό είναι κάτι μεγαλύτερο από το 1988 στη Σεούλ. Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες όλων των εποχών και είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος τους”.

Η φλόγα θα φτάσει την 1η Νοεμβρίου στη Νότια Κορέα για να αρχίσει η λαμπαδηδρομία στη χώρα με τους διοργανωτές να ελπίζουν ότι θα αυξήσουν το τοπικό ενδιαφέρον εν μέσω των χαμηλών πωλήσεων των εισιτηρίων.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.