Κύργιος: “Πιστεύω ότι βρίσκω τον δρόμο μου”

17103344_1453853244632903_8675644688293695982_n

Μετά από μια σειρά συγκρούσεων τα τελευταία χρόνια, με πρόστιμα για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, με σπασμένες ρακέτες και αντιαθλητική συμπεριφορά, με δυσκολία να συγκεντρωθεί στα μικρά τουρνουά που παίρνει μέρος, ο Αυστραλός πιστεύει τώρα ότι βρήκε τον τρόπο που θα διατηρήσει το κίνητρό του στο άθλημα

Γράφοντας στο “Players’ Voice”, μία ιστοσελίδα όπου αθλητές και αθλήτριες εκφράζουν τις απόψεις τους, ο 22χρονος ανέφερε μία συνάντηση με ένα θύμα του καρκίνου που τον έκανε να αναθεωρήσει τον τρόπο που κοιτάζει τα πράγματα.

“Αναμφίβολα έχετε παρατηρήσει ότι δεν είμαι τόσο καλός να κρύβω το γεγονός ότι θα προτιμούσα πολλές φορές να είμαι κάπου αλλού”, έγραψε ο 22χρονος. “Γιατί λοιπόν το κάνω; Ακούς ανθρώπους να λένε ότι βρίσκουν κίνητρο για τα παιδιά τους ή για έναν σκοπό ή για κάτι περισσότερο από τον εαυτό τους. Είναι η έμπνευση, έτσι απλά, τους δίνει την ικανότητα της συγκέντρωσης όταν οι στιγμές είναι δύσκολες. Υπάρχει ένας λόγος για όλα. Είναι ένας ανώτερος σκοπός από το να “εξαργυρώνεις” απλά μία επιταγή. Πάντα ζήλευα εκείνους που είχαν αυτό το συναίσθημα. Νομίζω λοιπόν ότι βρήκα τον δρόμου μου τους τελευταίους μήνες”.

Στη συνέχεια ο Κύργιος τόνισε ότι ελπίζει να δημιουργήσει μία εγκατάσταση στη Μελβούρνη για τα μη προνομιούχα παιδιά που θα μπορούν να είναι ασφαλή και να αισθάνονται ότι αποτελούν μέλη μίας οικογένειας, στο πλαίσιο του NK Foundation. Η ιδέα μπήκε στο μυαλό του μετά την συνάντηση με ένα παιδί που έπασχε από καρκίνο πριν από ένα ματς στο φετινό αυστραλιανό όπεν. “Θυμάμαι τον Piotr με χαρά και θλίψη”, πρόσθεσε.

“Ήταν ένα μικρό παιδί με τελικό στάδιο καρκίνου στον εγκέφαλο. Ο οργανισμός We The People μας έφερε σε επαφή. Συναντήθηκα με τον Piotr αντί να κάνω προπόνηση πριν το παιχνίδι μου στο φετινό αυστραλιανό Open. Ο Piotr είπε ότι ήταν μία από τις καλύτερες μέρες στη ζωή του αλλά, ειλικρινά, δεν είμαι σίγουρος ποιος από εμάς είχε την καλύτερη μέρα! Ήταν θαυμάσια. Ο Piotr “έφυγε” μερικούς μήνες μετά. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ”.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.