Αφήνει πίσω τη νίκη επί του Klitschko o Joshua

Anthony+Joshua+Anthony+Joshua+v+Carlos+Takam+2686PNfv26fx

Ο Anthony Joshua έχει την πρόθεση να προχωρήσει μπροστά και να υπερασπιστεί τον τίτλο βαρέων βαρών σε WBA και IBF απέναντι στον Carlos Takam

Υπό την οροφή του Principality Stadium στο Κάρντιφ, μπροστά σε ένα κοινό 70.000 θεατών, παγκόσμιο ρεκόρ για αγώνα σε κλειστό γήπεδο, ο Joshua θα αγωνιστεί για πρώτη φορά από τότε που βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας του. Η νίκη του Απριλίου απέναντι στον Klitschko, του κυρίαρχου στα βαρέα βάρη στην σύγχρονη εποχή, αποτελεί τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του. Εκτός από το ότι εξασφάλισε το οικονομικό του μέλλον, αυτή η νίκη τον έκανε και έναν από τους πιο δημοφιλείς αθλητές στη Βρετανία, με τον κάτοχο του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου όμως να επιθυμεί και την συνέχεια.

“Σε κάποια στιγμή θα πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτή τη νίκη με τον Klitschko. Η πυγμαχία δεν συγχωρεί, αυτό ήταν τότε, αυτό είναι το τώρα. Ο Carlos είναι ένα εντελώς διαφορετικό θηρίο από τον Klitschko. Σε ό,τι αφορά το στιλ, την τεχνική και την προετοιμασία, όλα είναι εντελώς διαφορετικά. Η νοοτροπία μου είναι εντελώς διαφορετική και θα είναι μία εντελώς διαφορετική αναμέτρηση. Δεν είναι ότι μου βγαίνει εγωισμός. Μένω προσγειωμένος, παραμένω πεινασμένος”.

Ο αγώνας του Σαββάτου, που έρχεται 24 χρόνια μετά την αναμέτρηση του Lennox Lewis και του Frank Bruno για τον τίτλο στα βαρέα βάρη της WBC στο National Stadium του Κάρντιφ, διεξάγεται με τον Joshua και τον Takam να είχαν λιγότερο από δύο εβδομάδες προετοιμασίας μετά την αποχώρηση του Pulev. “Ο προπονητής μου, Rob McCracken, πάντα μου μάθαινε να συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου κι όχι στον αντίπαλο”, πρόσθεσε ο Joshua.

“Δεν με προπόνησε ποτέ για ένα στιλ αντιπάλου. Είτε αντιμετώπιζα τον Kubrat Pulev είτε τον Carlos Takam, με έχει προσαρμόσει και το θέμα είναι η δική μου ισορροπία, η κίνηση των ποδιών και η τεχνική. Έχω αντιμετωπίσει πολλούς πυγμάχους με το δικό του στιλ”.

Ο 36χρονος Γάλλος που γεννήθηκε στο Καμερούν, δεν έχει διεκδικήσει ποτέ παγκόσμιο τίτλο αλλά ηττήθηκε από τον πρωταθλητή της WBO Joseph Parker προτού αρχίσει η κυρίαρχη πορεία του Νεοζηλανδού. “Αυτό θα αλλάξει για πάντα τη ζωή μου. Φυσικά θα τον νικήσω. Είναι αλήθεια ότι συνάντησα μία φορά τον Anthony και του είπα, θα αναμετρηθούμε. Δεν ήξερα εκείνη την στιγμή ότι θα ήταν τώρα, αλλά είμαι εδώ και είμαι έτοιμος”.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.