Η σεζόν αρχίζει στο Όσλο

Smolders Harrie, (NED), Emerald N.O.P.
Longines FEI World Cup Final 2 - Goteborg 2016
© Hippo Foto - Dirk Caremans
26/03/16

To προσεχές διήμερο πολλοί από τους κορυφαίους συνδυασμούς του κόσμου στην υπερπήδηση εμποδίων θα βρεθούν στη νορβηγική πρωτεύουσα για την έναρξη της 40ης σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου

Στόχος η πρόκριση στον τελικό που θα διεξαχθεί τον επόμενο Απρίλιο στο Παρίσι. Ο αγώνας στο Όσλο είναι ο πρώτος για τα προκριματικά της Western European League, όπου διεκδικούνται 18 θέσεις για τον τελικό. Τους επόμενους πέντε μήνες το πρωτάθλημα θα ταξιδέψει σε όλη τη δυτική Ευρώπη, με 13 στάσεις σε 10 χώρες. Τα καλύτερα επτά αποτελέσματα θα μετρήσουν στη βαθμολογία.

Μετά το Όσλο, οι επόμενοι σταθμοί θα είναι το Ελσίνκι, η Βερόνα, η Λιόν, η Στουτγκάρδη, η Μαδρίτη, η Κορούνια, το Λονδίνο (Olympia) και το Μέχελεν, ενώ θα ακολουθήσουν Λειψία, Ζυρίχη, Μπορντό και Γκέτεμποργκ. Μετά την σουηδική πόλη, ακολουθεί το μεγάλο ραντεβού, ο τελικός στο Παρίσι, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.

Την ίδια στιγμή θα διεξαχθούν αγώνες και στις άλλες ζώνες, περιλαμβανομένων δύο, σε ανατολική και δυτική Βόρεια Αμερική. Πέρσι, ο νούμερο δύο του κόσμου, ο Αμερικανός Mclain Ward πήρε την πρόκριση από εκεί φτάνοντας στην κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου με το HH Azur στον τελικό που διεξήχθη στη Νεμπράσκα.

Αμερικανοί και Γερμανοί μετρούν τις περισσότερες επιτυχίες, από 10 η κάθε χώρα. Η Ευρώπη θα προσπαθήσει να αυξήσει τις επιτυχίες της. Μεταξύ των συμμετεχόντων στο Όσλο είναι οι Βέλγοι Niels Bruynseels και Gregory Wathelet, οι Γάλλοι Kevin Staut και Simon Delestre, οι Γερμανοί Daniel Deusser, Marco Kutscher και Meredith Michaels-Beerbaum, οι Ιταλοί Lorenzo de Luca και Alberto Zorzi, ο Ελβετός Steve Guerdat, ο Ολλανδός Maikel Van der Vleuten και ο Σουηδός Peder Fredricson.

Η Μεγάλη Βρετανία θα εκπροσωπηθεί με τους William Funnell, Robert και Michael Whitaker, ενώ η Ιρλανδία με τους Bertram Allen, Shane Breen και Mark McAuley. Η Edwina Tops-Alexander από την Αυστραλία ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.