Επιστροφή στo Alpe d’Huez μετά από τρία χρόνια

Το Tour de France θα επισκεφθεί τις Άλπεις πριν τα Πυρηναία το 2018 με το Alpe d’Huez να έχει κεντρικό ρόλο επιστρέφοντας στον αγώνα μετά από απουσία τριών ετών…Η διαδρομή για την 105η διοργάνωση του Tour θα παρουσιαστεί επίσημα στο Παρίσι στις 17 Οκτωβρίου ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στις γαλλικές εφημερίδες

Η Dauphine Libere, που καλύπτει την περιοχή Rhône-Alpes, είχε το Tour στις σελίδες της αναφέροντας λεπτομέρειες των τριών ετάπ στις Άλπεις, κοντά στα μισά του αγώνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα θα υπάρχει ένα ετάπ από το Annecy στο Grand Bornand, θα ακολουθήσει ένα ετάπ που πιθανόταα θα συνδέει το Albertville με το Rosière και μετά ένα ακόμη από το Bourg-Saint-Maurice στο Alpe d’Huez.

Το μοναδικό κομμάτι της διαδρομής που έχει επίσημα επιβεβαιωθεί είναι το Grand Départ στην περιοχή Vendée στη βορειοδυτική Γαλλία, που θα περιλαμβάνει δύο ετάπ δρόμου και ένα ομαδικής χρονομέτρησης. Το τέταρτο ετάπ θα αρχίσει στο Baule, εκεί όμως τελειώνει η επίσημη ενημέρωση.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο αγώνας θα συνεχίσει στη Βρετάνη, στα βορειοδυτικά της χώρας προτού κινηθεί ανατολικά προς το Roubaix, που οι φήμες το θέλουν να φιλοξενεί τον τερματισμό του ένατου ετάπ μετά το πέρασμα από τα πλακόστρωμα κομμάτια που χρησιμοποιούνται στο Paris-Roubaix.

Πολλοί προβλέπουν ότι το ετάπ του Roubaix θα διεξαχθεί μετά την πρώτη ημέρα ξεκούρασης στις 16 Ιουλίου, με το πελοτόν να μετακινείται στις Άλπεις. Σύμφωνα πάντα με τη Dauphiné, το Annecy θα φιλοξενήσει την ημέρα ξεκούρασης και την έναρξη του 10ου ετάπ την επόμενη μέρα.

Το δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα ότι οι αθλητές θα ξεκινήσουν από τις όχθες μίας λίμνης για ένα ετάπ 151 χλμ. που θα περάσει από το Col des Fleuries, το Côte de Romme και το Col de la Colombière πριν την κατηφόρα προς το Grand Bornand. Μία ενδιαφέρουσα παράμετρος είναι ότι η διαδρομή που θα καλύψει το Plateau des Glières, περιλαμβάνει ένα κομμάτι 1,8 χλμ. από χωματόδρομους.

Η Dauphiné έχει λεπτομέρειες και για το 11ο ετάπ την επόμενη ημέρα με τον τερματισμό στο χιονοδρομικό σταθμό του Rosière μετά την εκκίνηση στο Albertville. Ένα τέτοιο ετάπ θα περάσει από το Col du Pré, με την εικόνα του μέρους να εμφανίζεται στον επίσημο λογαριασμό του αγώνα για το 2018 προτού τελικά αφαιρεθεί.

Η επιστροφή του Alpe d’Huez για 30η φορά στην ιστορία του αγώνα φημολογείται εδώ και μήνες και η Dauphiné την τοποθετεί στο 12ο ετάπ στις 19 Ιουλίου. Η εκκίνηση θα είναι στο Bourg-Saint-Maurice και ο τερματισμός στην κορυφή του Alpe d’Huez, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Ο τελευταίος τερματισμός στο Alpe d’Huez ήταν το 2015, με μία διπλή ανηφόρα των θρυλικών 21 στροφών. Είναι ασαφές πάντως αν το ετάπ θα ακολουθήσει την παραδοσιακή διαδρομή ή θα αλλάξει κάτι με ένα πέρασμα από το Col de Sarenne, όπως στο φετινό Critérium du Dauphiné ή με ένα πέρασμα από το Villard-Reculas στην απέναντι πλευρά.

Το 13ο ετάπ λέγεται ότι θα αρχίσει από το Bourg d’Oisans αφήνοντας τα βουνά με τον τερματισμό στην περιοχή του Drôme, πιθανότατα στη Valence. Ο αγώνας στην συνέχεια θα κινηθεί νότια προς τα Πυρηναία, που θα είναι μετά τις Άλπεις.

Νταρτς World Championship: Εκπληκτικός Lewis και πρόκριση στον δεύτερο γύρο

Νταρτς

Λίγες ώρες μετά από τη νίκη του στον προκριματικό κόντρα στον Βέλγο Kenny Neyens, ο Jamie Lewis πήρε και δεύτερη νίκη με πιο εντυπωσιακό τρόπο, κόντρα στον Jonny Clayton με 3-0 ένα αποτέλεσμα που τον έφερε στον δεύτερο γύρο του θεσμού

Νταρτς World Championship: Στο κυρίως ταμπλό ο Lewis

Νταρτς

Ο Ουαλός αφυπνίστηκε μετά το 0-2 στο πρώτο σετ από τον υπερβολικά ενθουσιώδη Kenny Neyens για να επικρατήσει στη συνέχεια με 2-1 σετ και να περάσει στο κυρίως ταμπλό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Jonny Clayton στο τελευταίο παιχνίδι του απογευματινού session

Νταρτς Robert Thornton: “Μην με ξεγράφετε”

Νταρτς

Αισιόδοξος για τη συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος φάνηκε ο Σκωτσέζος, ο οποίος στάθηκε στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία δήλωσε ότι βρίσκεται, ενώ παράλληλα έστειλε το δικό του μήνυμα στους αντιπάλους του

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.