Επιστροφή στo Alpe d’Huez μετά από τρία χρόνια

Το Tour de France θα επισκεφθεί τις Άλπεις πριν τα Πυρηναία το 2018 με το Alpe d’Huez να έχει κεντρικό ρόλο επιστρέφοντας στον αγώνα μετά από απουσία τριών ετών…Η διαδρομή για την 105η διοργάνωση του Tour θα παρουσιαστεί επίσημα στο Παρίσι στις 17 Οκτωβρίου ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στις γαλλικές εφημερίδες

Η Dauphine Libere, που καλύπτει την περιοχή Rhône-Alpes, είχε το Tour στις σελίδες της αναφέροντας λεπτομέρειες των τριών ετάπ στις Άλπεις, κοντά στα μισά του αγώνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα θα υπάρχει ένα ετάπ από το Annecy στο Grand Bornand, θα ακολουθήσει ένα ετάπ που πιθανόταα θα συνδέει το Albertville με το Rosière και μετά ένα ακόμη από το Bourg-Saint-Maurice στο Alpe d’Huez.

Το μοναδικό κομμάτι της διαδρομής που έχει επίσημα επιβεβαιωθεί είναι το Grand Départ στην περιοχή Vendée στη βορειοδυτική Γαλλία, που θα περιλαμβάνει δύο ετάπ δρόμου και ένα ομαδικής χρονομέτρησης. Το τέταρτο ετάπ θα αρχίσει στο Baule, εκεί όμως τελειώνει η επίσημη ενημέρωση.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο αγώνας θα συνεχίσει στη Βρετάνη, στα βορειοδυτικά της χώρας προτού κινηθεί ανατολικά προς το Roubaix, που οι φήμες το θέλουν να φιλοξενεί τον τερματισμό του ένατου ετάπ μετά το πέρασμα από τα πλακόστρωμα κομμάτια που χρησιμοποιούνται στο Paris-Roubaix.

Πολλοί προβλέπουν ότι το ετάπ του Roubaix θα διεξαχθεί μετά την πρώτη ημέρα ξεκούρασης στις 16 Ιουλίου, με το πελοτόν να μετακινείται στις Άλπεις. Σύμφωνα πάντα με τη Dauphiné, το Annecy θα φιλοξενήσει την ημέρα ξεκούρασης και την έναρξη του 10ου ετάπ την επόμενη μέρα.

Το δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα ότι οι αθλητές θα ξεκινήσουν από τις όχθες μίας λίμνης για ένα ετάπ 151 χλμ. που θα περάσει από το Col des Fleuries, το Côte de Romme και το Col de la Colombière πριν την κατηφόρα προς το Grand Bornand. Μία ενδιαφέρουσα παράμετρος είναι ότι η διαδρομή που θα καλύψει το Plateau des Glières, περιλαμβάνει ένα κομμάτι 1,8 χλμ. από χωματόδρομους.

Η Dauphiné έχει λεπτομέρειες και για το 11ο ετάπ την επόμενη ημέρα με τον τερματισμό στο χιονοδρομικό σταθμό του Rosière μετά την εκκίνηση στο Albertville. Ένα τέτοιο ετάπ θα περάσει από το Col du Pré, με την εικόνα του μέρους να εμφανίζεται στον επίσημο λογαριασμό του αγώνα για το 2018 προτού τελικά αφαιρεθεί.

Η επιστροφή του Alpe d’Huez για 30η φορά στην ιστορία του αγώνα φημολογείται εδώ και μήνες και η Dauphiné την τοποθετεί στο 12ο ετάπ στις 19 Ιουλίου. Η εκκίνηση θα είναι στο Bourg-Saint-Maurice και ο τερματισμός στην κορυφή του Alpe d’Huez, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Ο τελευταίος τερματισμός στο Alpe d’Huez ήταν το 2015, με μία διπλή ανηφόρα των θρυλικών 21 στροφών. Είναι ασαφές πάντως αν το ετάπ θα ακολουθήσει την παραδοσιακή διαδρομή ή θα αλλάξει κάτι με ένα πέρασμα από το Col de Sarenne, όπως στο φετινό Critérium du Dauphiné ή με ένα πέρασμα από το Villard-Reculas στην απέναντι πλευρά.

Το 13ο ετάπ λέγεται ότι θα αρχίσει από το Bourg d’Oisans αφήνοντας τα βουνά με τον τερματισμό στην περιοχή του Drôme, πιθανότατα στη Valence. Ο αγώνας στην συνέχεια θα κινηθεί νότια προς τα Πυρηναία, που θα είναι μετά τις Άλπεις.

Νταρτς World Championship: Εύκολα ο Smith

Νταρτς

Ο Jeff Smith στο ντεμπούτο το στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του PDC, επικράτησε με 2-0 του Luke Humphries στον προκριματικό γύρο και θα αντιμετωπίσει, στο τελευταίοι παιχνίδι της βραδιάς, τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή Gary Anderson

Πατινάζ Skate America: Τραυματισμοί και πόνος στον πάγο

Πατινάζ

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια το Skate America ήταν ο τελευταίος
αγώνας της σειράς GP… Για ορισμένους ήταν η προσπάθεια επιστροφής, για άλλους η τελευταία ευκαιρία πρόκρισης και για κάποιους μία πρόκληση που έπρεπε να ξεπεραστεί παρά τους τραυματισμούς

Ράγκμπι Υπό έρευνα ο Cheika

Ράγκμπι

Ο προπονητής της Αυστραλίας Michael Cheika είναι το κεντρικό πρόσωπο γύρω από την έρευνα που αφορά τα σχόλια και τις πράξεις του μετά την οργισμένη αντίδρασή του σε αρκετές αποφάσεις κατά τη διάρκεια του ματς όπου η Αυστραλία ηττήθηκε με 30-6 από την Αγγλία στο Twickenham

Copyright © 2017 Other Sports News. All rights Reserved.