Εκτός BMC o Sanchez

MG_7107-696x464

Ο πρώην χρυσός ολυμπιονίκης Samuel Sanchez αποτελεί παρελθόν από την BMC Racing καθώς βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία και το δεύτερο δείγμα

Ο 39χρονος Sanchez βρέθηκε θετικός σε εξέταση εκτός αγώνα στις 9 Αυγούστου. Ο Ισπανός, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα δρόμου το 2008 στο Πεκίνο, ζήτησε ανάλυση του δεύτερου δείγματος ωστόσο επιβεβαιώθηκε ως θετικό και αυτό στην αυξητική ορμόνη GHRP-2.

Σε ανακοίνωσή της, η BMC ανέφερε: “Η BMC Racing Team είχε ενημερωθεί από την UCI για την πιθανότητα ντόπινγκ με την ουσία GHRP-2 σε έλεγχο εκτός αγώνα για τον Samuel Sanchez Gonzalez. Σύμφωνα με την πολιτική μηδενικής ανοχής της ομάδας και με σεβασμό στους κανονισμούς της UCI, ο Sanchez αποβάλλεται άμεσα από τη BMC Racing Team.

Κατόπιν αιτήματος του Sanchez, το δεύτερο δείγμα πέρασε από ανάλυση στα εργαστήρια της WADA στη Λοζάνη της Ελβετίας. Η ανάλυση του δεύτερου δείγματος του Sanchez επιβεβαίωσε την παρουσία της GHRP-2, όπως και στο πρώτο δείγμα. Από αυτή την στιγμή το συμβόλαιο του Sanchez με την ομάδα λύνεται με άμεση ισχύ.

Η είδηση για το θετικό δείγμα του Sanchez έγινε γνωστή την παραμονή του πρώτου ετάπ της Vuelta, ενός αγώνα που ήταν προγραμματισμένο να πάρει μέρος. Ο ίδιος κέρδισε ετάπ τόσο στη Vuelta όσο και στο Tour de France στην καριέρα του και κατετάγη δεύτερος στο Tour του 2010 πίσω από τον Λουξεμβούργιο Andy Schleck.

Copyright © 2017 Other Sports News. All rights Reserved.