Νοσηλεύονται Bakelants και Petilli

2182826-45613895-2560-1440

Ο Jan Bakelants της ΑG2R La Mondiale έσπασε επτά πλευρά και έχει άλλα δύο ρωγμώδη κατάγματα στην σπονδυλική του στήλη λόγω της πτώσης στο Tour of Lombardy, ενώ ο Simone Petilli της UEA Team Emirates έχει δύο ρωγμώδη κατάγματα στη μέση, μία σπασμένη κλείδα και ένα κάταγμα στον ώμο μετά την πτώση στην ίδια στροφή

Ο 31χρονος Bakelants ήταν στην κατηφόρα του Sormano όταν έχασε τον έλεγχο. Η ομάδα επιβεβαίωσε ότι το συμβάν σημειώθηκε στο ίδιο σημείο όπου ο Laurens De Plus της Quick-Step Floors έφυγε πάνω από τη μπαριέρα και έπεσε σε ένα χαντάκι. Η πτώση του De Plus ανακόπηκε ως ένα βαθμό από ένα δέντρο και αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι γλίτωσε ένα σοβαρό τραυματισμό.

Η πτώση του Bakelants όμως ήταν χειρότερη με την ομάδα του να επιβεβαιώνει ότι έπεσε χωρίς να ανακοπεί η πορεία του. Το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο του Como περιέγραψε την κατάστασή του ως εξής: “Ο Jan Bakelants είναι σε σταθερή κατάσταση. Έχει επαφή με το περιβάλλον και δεν δυσκολεύεται να αναπνεύσει ή να κινηθεί. Μετά την ακτονογραφία και την αξονική, ανιχνεύθηκαν οι εξής τραυματισμοί: Επτά ρωγμώδη κατάγματα στα πλευρά χωρίς επιπτώσεις στους πνεύμονες. Ένα συμπιεστικό κάταγμα του πρώτου οσφυϊκού σπονδύλου και του τρίτου, με τον τελευταίο να απαιτεί επιπλέον εξέταση. Η μαγνητική θα γίνει αύριο”.

Simone Petilli και Daniel Martinez έπεσαν στην ίδια στροφή με τον Martinez της Wilier Pro Cycling να έχει μόνο μικρά τραύματα. Δυστυχώς ο Petilli υπέστη τα πιο σοβαρά προβλήματα, όπως αναφέρει η ομάδα του: “Ο Simone Petilli μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Circolo στο Varese, συνοδεία του δόκτορα Corsetti, του γιατρού της ομάδας. Υπέστη διάσειση, κάταγμα στον δεξιό ινιακό τένοντα, κάταγμα σε σπόνδυλο, στη δεξιά κλείδα και στον δεξιό ώμο και τραύματα  κοντά στο δεξί μάτι”.

Copyright © 2017 Other Sports News. All rights Reserved.