Απολογήθηκε ο Bingham

Stuart+Bingham+Dafabet+Masters+Day+One+j5tCC5Ht9zVx

O Stuart Bingham δεν θα ασκήσει έφεση κατά της ποινής του εξάμηνου αποκλεισμού του για την παράβαση των κανόνων περί στοιχηματισμού, ωστόσο αρνήθηκε ότι έπαιξε πάνω σε ματς που έδωσε

Η παγκόσμια ομοσπονδία την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε ότι ο Bingham, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015, είχε στοιχηματίσει σχεδόν 36.000 λίρες σε αγώνες, μεταξύ αυτών και δικών του, σε μία περίοδο 12 ετών. Ο 41χρονος εξέδωσε ανακοίνωση όπου απολογείται. “Αν και είχα νομικές συμβουλές που επιβεβαιώνουν ότι η έφεση ήταν βάσιμη, αποφάσισα να μην προχωρήσω ώστε να κλείσει αυτό το θέμα”.

Ο Bingham αποδέχθηκε ότι έκανε λάθος παίζοντας “σχετικά μικρά ποσά” σε λογαριασμό στο διαδίκτυο που χρησιμοποιούσε και αναφερόταν ως ιδιοκτήτης ο φίλος του, Gary Purkiss. Ο ίδιος ωστόσο αμφισβητεί τα ευρήματα της ομοσπονδίας ότι είχε πρόσβαση σε τηλεφωνικό λογαριασμό που ο Purkiss χρησιμοποιούσε για να στοιχηματίζει, περιλαμβανομένων και κάποιων αγώνων του Bingham.

“Αποδέχομαι πλήρως ότι παραβίασα τους κανόνες της ομοσπονδίας σχετικά με τον στοιχηματισμό στο snooker και λυπάμαι που το έκανα. Δεν έδωσα την απαραίτητη σημασία σε αυτούς τους κανόνες και τώρα συνειδητοποιώ ότι έκανα λάθος. Περιστασιακά έβαζα ένα στοίχημα ενώ παρακολουθούσα σε streaming. Αυτά ήταν σχετικά μικρά ποσά και σπάνια έπαιζα σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Παραδέχομαι ότι πέρσι τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο τα στοιχήματά μου έγιναν πιο συχνά αν και δεν ήταν μεγάλα τα ποσά.

Αυτή ήταν μία σαφής και σοβαρή παράβαση των κανονισμών και δεν θα έπρεπε να το κάνω. Παρόλα αυτά, η πειθαρχική επιτροπή συμπέρανε επίσης ότι για μία μεγάλη χρονική περίοδο χρησιμοποιούσα ένα τηλεφωνικό λογαριασμό που είχε ο Gary περίπου από το 2002.

Το θέμα είναι ότι ο Gary έπαιξε σε μερικά ματς που έδινα. Χωρίς να υπάρχουν άμεσες αποδείξεις, η επιτροπή συμπέρανε ότι ήμουν υπεύθυνος για το 50% των στοιχημάτων σε αυτό το λογαριασμό, περιλαμβανομένων των αγώνων μου. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν στοιχημάτισα ποτέ σε ματς που έδινα”.

Η μισή ποινή του Bingham είναι με αναστολή μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 αλλά ο νούμερο 10 του κόσμου θα χάσει το UK Championships και το Masters καθώς δεν επιτρέπεται να εμφανιστεί σε τουρνουά μέχρι τις 26 Ιανουαρίου.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.