Συγκέντρωσαν τα χρήματα οι Βρετανίδες

r

Δύο αθλήτριες του bobsleigh κράτησαν ζωντανό το όνειρο της συμμετοχής στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang συγκεντρώνοντας τα χρήματα

Η Mica McNeill και η Mica Moore μάζεψαν 30.0000 λίρες καθώς είχαν μάθει από την ομοσπονδία ότι χρηματοδότηση υπάρχει μόνο για τους άνδρες. Το σύνολο στην σελίδα GoFundMe.com είχε φτάσει τις 32.575 λίρες την Τρίτη, σε έξι ημέρες λειτουργίας, με την συνεισφορά 574 ανθρώπων. Με αυτά τα χρήματα η McNeill, η οποία κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία junior τον Ιανουάριο, μπορεί να πάρει μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο, ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση.

“Πήραμε δύναμη από τον κόσμο και αυτός είναι που θα μας ωθήσει στην πίστα”, είπε η 24χρονη, κάτοχος ασημένιου μετάλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2012, στο BBC. “Αληθινά πιστεύω ότι θα κερδίσουμε ένα ολυμπιακό μετάλλιο, είτε σε αυτό τον ολυμπιακό κύκλο είτε στον επόμενο. Είμαι αφοσιωμένη για την Pyeongchang και τους επόμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο και είμαι προετοιμασμένη να κάνω τα πάντα για να βρεθώ εκεί”.

Το γυναικείο bobsleigh προστέθηκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 2002 στο Salt Lake City και η Βρετανία δεν έχει κερδίσει μετάλλιο. Οι άνδρες έχουν πάρει τέσσερα μετάλλια, περιλαμβανομένου του χρυσού στο διπλό το 1964 και το χάλκινο στο τετραπλό το 1998.

Στο μεταξύ, η Donna Creighton αφήνει το skeleton για το bobsleigh στην προσπάθεια να βρεθεί στη διοργάνωση της Νότιας Κορέας. Η 31χρονη αθλήτρια σκοπεύει επίσης να βρει χρηματοδότηση μέσω της ιστοσελίδας Make a Champ. Η Creighton πήρε μέρος σε έξι παγκόσμια πρωταθλήματα προτού αποσυρθεί τον Απρίλιο και ελπίζει να αξιοποιήσει την εμπειρία της από το skeleton στο bobsleigh.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.