Χέρι βοηθείας από τη ΔΟΕ στους Βορειοκορεάτες

north_korea

H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε ότι θα βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα στην προετοιμασία των αθλητών της καλύπτοντας και το κόστος του εξοπλισμού αν κριθεί αναγκαίο

Η Βόρεια Κορέα διαμαρτυρήθηκε σε τρεις παγκόσμιες αθλητικές ομοσπονδίες ότι οι απαιτήσεις της να αγοραστεί εξοπλισμός για τους αθλητές της απορρίφθηκαν λόγω του εμπάργκο των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Reuters. Τρεις επιστολές από τις Βορειοκορεατικές αθλητικές ομοσπονδίες, είχαν παραλήπτη τη διεθνή ομοσπονδία σκι Ski (FIS) και την παγκόσμια ομοσπονδία τοξοβολίας, στην Ελβετία αλλά και στη διεθνή ομοσπονδία σκοποβολής (SSF), που βρίσκεται στο Μόναχο.

Το συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει επιβάλει εννέα γύρους αποκλεισμών στη Βόρεια Κορέα από το 2006 για το πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα. Οι περιορισμοί στο εμπόριο έχουν γκρίζες ζώνες, περιλαμβάνοντας και τον αθλητικό εξοπλισμό.

“Ή ΔΟΕ παρέχει στην εθνική ολυμπιακή επιτροπή της Βόρειας Κορέας τη βοήθεια να προετοιμαστούν οι αθλητές της για τους Αγώνες της Pyeongchang”, είπε η εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Emmanuelle Moreau. Η ίδια τόνισε ότι αυτή την περίοδο γίνονται διευθετήσεις με τη FIS και την ISU για την κάλυψη της συμμετοχής των Βορειοκορεατών αθλητών στους προκριματικούς αγώνες και τα προπονητικά camp. “Όλα τα κόστη για την συμμετοχή τους θα καλυφθούν από την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη και αυτά περιλαμβάνουν τον εξοπλισμό, αν χρειαστεί και ζητηθεί”, πρόσθεσε η Moreau, χωρίς να αναφερθεί στους περιορισμούς.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.