Τραπεζική ώθηση στα εισιτήρια

2017-07-25-PyeongChang-2018--200-thumbnail

Οι χαμηλές πωλήσεις εισιτηρίων στο εσωτερικό της Νότιας Κορέας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang ανάγκασαν την τραπεζική ομοσπονδία της χώρας να αγοράσει εισιτήρια ύψους 1 δις won στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης

Η ανταπόκριση στην πρώτη φάση των πωλήσεων εισιτηρίων στη Νότια Κορέα νωρίτερα φέτος ήταν απογοητευτική. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες μόλις 315.000 εισιτήρια είχαν πωληθεί, περίπου το 30% του συνολικού στόχου των 1,07 εκατομμυρίων, με το 60% από αυτά να έχουν αγοραστές από το εξωτερικό.

Οι διοργανωτές έθεσαν στόχο την πώληση 750.000 εισιτηρίων στο εσωτερικό, όμως μόλις 124.000 έχουν βρει κάτοχο. Η τραπεζική ομοσπονδία δήλωσε ότι αποφάσισε να παρέμβει λιγότερο από πέντε μήνες πριν την τελετή έναρξης. Οι διοργανωτές έχουν στόχο να συγκεντρώσουν 174,6 δις won 153,66 εκ. δολάρια) από τις πωλήσεις εισιτηρίων ενώ η τραπεζική ομοσπονδία τόνισε ότι θα δωρίσει το ποσό των 20 δις won στους διοργανωτές της Pyeongchang ώστε η διοργάνωση να κυλήσει ομαλά.

Η προσέλκυση τουριστών στην Pyeongchang, περίπου 180 χλμ. Ανατολικά της πρωτεύουσας Seoul, είναι εδώ και καιρό ένας λόγος ανησυχίας όχι μόνο για τους διοργανωτές αλλά και για τη ΔΟΕ. Εκτός από τη δυσκολία στις πωλήσεις οι διοργανωτές πρέπει να χειριστούν τα διπλωματικά και πολιτικά προβλήματα αλλά και αυτά της ασφάλειας τόσο εντός όσο κι εκτός χώρας. Η Pyeongchang βρίσκεται μόλις 80 χλμ. νότια των συνόρων με τη Βόρεια Κορέα.

Πέρα από αυτό, η βιομηχανία του τουρισμού της χώρας βρίσκεται στον πάτο χωρίς την συνηθισμένη κίνηση των Κινέζων οι οποίοι υπακούουν στην απαγόρευση για ομαδικά ταξίδια στη χώρα λόγω της ανάπτυξης του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η απομάκρυνση του προέδρου Park Geun-hye από τη θέση του νωρίτερα φέτος, κάτι που έβγαλε από τα πρωτοσέλιδα της χώρας την επικείμενη διοργάνωση.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.