Το τελευταίο αντίο του Contador στο Pinto

WoFC06iOWj8IqAda

Από το μπαλκόνι του δημαρχείου, μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό στην Plaza de La Constitución, εκεί που αποθεωνόταν κάθε σεζόν από το Tour de France του 2007 και μετά ο Alberto Contador είπε το αντίο στην ποδηλασία

Το κοινό φώναζε “Un año más..” (μία ακόμη χρονιά), ωστόσο ο 34χρονος ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι η Vuelta, το Grand Tour της πατρίδας του που κέρδισε το 2008, το 2012 και το 2014, θα ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του.

“Μετά το πρώτο Tour, ήταν πολύ ξεχωριστό, αλλά αυτό εδώ είναι πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα. Είναι το τελευταίο”, είπε ο Contador στην AS. “Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να αποχωρήσω. Όταν άρχισα είχα τρία όνειρα, να γίνω επαγγελματίας, να αγωνιστώ στο Tour και να το κερδίσω… Το να λέω αντίο με αυτό τον τρόπο…νομίζω ότι δεν θα μπορούσα τo κάνω με καλύτερο τρόπο”.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα σχέδιά του ο ίδιος είπε ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει λέγοντας “Δεν θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Θα στραφώ στο ίδρυμά μου, που έχει δύο κλάδους. Τον πρώτο τον γνωρίζουν όλοι, έχουμε μία ομάδα που συνεχίζει να μεγαλώνει και πρόθεσή μας είναι στα επόμενα χρόνια να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο της ποδηλασίας.

Ο άλλος είναι λιγότερο γνωστός, το εγκεφαλικό. Έχω υποστεί ένα και για αυτό θέλω να αφιερώσω τον εαυτό μου ώστε ο κόσμος να μάθει καλά την πάθηση και πάνω από όλα να την ανιχνεύει έγκαιρα”. 

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.