Το αντίο του Toni Nadal

Toni+Nadal+2017+Open+Tennis+Championships+Xhu46DO2O-Ox

Ο Toni Nadal, με το λευκό τζόκεϊ στο κεφάλι και με μία πετσέτα να καλύπτει τα γόνατα, στη γνωστή του θέση, εκεί που πάντα ήταν και στα 16 grand slam του ανιψιού του, έζησε μαζί με τον Rafa Nadal την τελευταία του μεγάλη επιτυχία

Ο Toni αποφάσισε στην αρχή της σεζόν ότι από το 2018 και μετά θα μείνει στο σπίτι του στη Μαγιόρκα για να περνά περισσότερο χρόνο με τα δικά του παιδιά και να συγκεντρωθεί στην ακαδημία της οικογένειας. Ο Nadal ήταν γνωστός για τη σκληρή συμπεριφορά απέναντι στον ανιψιό του, πιέζοντας πάντα για τη βελτίωση. Από την άλλη, πάντα ήταν αρνητικός στο να μοιραστεί τη δόξα οπότε δεν αποτελεί έκπληξη που αποφάσισε να είναι διακριτικός σε μία τόσο σημαντική στιγμή.

“Ήταν μία μεγάλη στιγμή, όχι για εμένα αλλά για τον Rafael”, είπε ο Toni. “Ήταν μία μεγάλη στιγμή επειδή ο Rafael δεν κερδίζει κάθε μέρα το US Open. Για εμένα δεν είναι κάτι ξεχωριστό, τίποτα το διαφορετικό από τις άλλες φορές που κέρδισε ένα grand slam”.

Η σχέση αυτή ήταν αξιοσημείωτα σταθερή. Ο Nadal έμαθε για την απόφαση του θείου του από τα media, ο Toni δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι θα ήταν τόσο μεγάλη είδηση όταν το αποκάλυψε σε ένα συνέδριο προπονητών, το να υπήρχε ρήξη μεταξύ τους είναι κάτι που δεν θα το μάθουμε.

Ο Nadal πολλές φορές φάνηκε ενοχλημένος από την σκληρή προσέγγιση του θείου του αλλά αναγνωρίζει επίσης πόσο σημαντική ήταν αυτή η τακτική στις επιτυχίες του. Όταν ο Ισπανός εμφανιστεί στην Αυστραλία τον Ιανουάριο θα έχει μαζί του τον εδώ και καιρό βοηθό του Toni, τον Francisco Roig αλλά και τον Carlos Moya, που θα αναλάβει τον ηγετικό ρόλο.

Ο πρώην κάτοχος του γαλλικού Open, ο Moya, ήταν ο πρώτος νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη από τη Μαγιόρκα και φίλος της οικογένειας εδώ και χρόνια. Αυτή τη σεζόν και οι τρεις παραπάνω συνεργάστηκαν για να βοηθήσουν τον Nadal να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και να φτάσει σε τρεις τελικούς grand slam, κερδίζοντας τους δύο από αυτούς.

NHL Ο νόμος του… Κάλγκαρι

NHL

Οι Flames σημείωσαν την τέταρτη νίκη σε πέντε ματς μέσα στο Scotiabank Saddledome επικρατώντας των Blues με 7-4 παίρνοντας παράλληλα τη ρεβάνς για την ήττα πριν 20 ημέρες στο Σεντ Λούις

Copyright © 2017 Other Sports News. All rights Reserved.