Θέμα ασφάλειας έθεσαν Γαλλία και Καναδάς

Laura+Flessel+131st+IOC+Session+Lima+2024+BXGsQym_gUsx

Η ολυμπιακή αποστολή της Γαλλίας δεν θα ταξιδέψει για τη διοργάνωση του 2018, στη Νότια Κορέα αν δεν είναι εγγυημένη η ασφάλεια σύμφωνα με την υπουργό αθλητισμού της χώρας, Laura Flessel

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει ανεβάσει τους τόνους με τη Βόρεια Κορέα με αιτία το πυρηνικό πρόγραμμα της τελευταίας και απείλησε να «καταστρέψει ολοκληρωτικά» τη χώρα των 26 εκ. κατοίκων σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα απειλήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, περιλαμβανομένης της γειτονικής Νότιας Κορέας.

Η Pyongyang απειλεί με αντίμετρα απέναντι σε στρατιωτικό χτύπημα σε βάρος της. Η Flessel δήλωσε στο RTL radio ότι αν η κρίση μεγαλώσει και η ασφάλεια δεν είναι εγγυημένη τότε η γαλλική ομάδα “θα μείνει στο σπίτι της” προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχουν φτάσει ακόμα σε εκείνο το σημείο.

Η Pyeongchang, η πρώτη ασιατική πόλη που διοργανώνει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες εκτός Ιαπωνίας, θα φιλοξενήσει το γεγονός από τις 9 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

Η καναδική ολυμπιακή επιτροπή (COC) ανέφερε με ανακοίνωσή της ότι η ασφάλεια της αποστολής της παραμένει η πρώτη προτεραιότητα. Οι απεσταλμένοι της έχουν επισκεφθεί τη Νότια Κορέα την στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας συστήνει στους πολίτες της να πάρουν φυσιολογικά μέτρα πρόληψης. “Η ασφάλεια όλης της αποστολής παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα, ανεξαρτήτως του μέρους που διεξάγονται οι Αγώνες”, ανέφερε η ανακοίνωση της COC που εστάλη στο Reuters και συνέχισε:

“Η κυβέρνηση του Καναδά αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για τη Νότια Κορέα και συστήνει στους Καναδούς να πάρουν φυσιολογικά μέτρα πρόληψης, που είναι το χαμηλότερο από τα τέσσερα επίπεδα κινδύνου”.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) δήλωσε ότι δεν έχει ‘Plan B’ για τη διοργάνωση. Ο πρόεδρος Thomas Bach είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ο σχεδιασμός άλλου πλάνου πέρα από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών στη Νότια Κορέα μπορεί να επηρεάσει τις διπλωματικές προσπάθειες.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.