Θέμα ασφάλειας έθεσαν Γαλλία και Καναδάς

Laura+Flessel+131st+IOC+Session+Lima+2024+BXGsQym_gUsx

Η ολυμπιακή αποστολή της Γαλλίας δεν θα ταξιδέψει για τη διοργάνωση του 2018, στη Νότια Κορέα αν δεν είναι εγγυημένη η ασφάλεια σύμφωνα με την υπουργό αθλητισμού της χώρας, Laura Flessel

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει ανεβάσει τους τόνους με τη Βόρεια Κορέα με αιτία το πυρηνικό πρόγραμμα της τελευταίας και απείλησε να «καταστρέψει ολοκληρωτικά» τη χώρα των 26 εκ. κατοίκων σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα απειλήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, περιλαμβανομένης της γειτονικής Νότιας Κορέας.

Η Pyongyang απειλεί με αντίμετρα απέναντι σε στρατιωτικό χτύπημα σε βάρος της. Η Flessel δήλωσε στο RTL radio ότι αν η κρίση μεγαλώσει και η ασφάλεια δεν είναι εγγυημένη τότε η γαλλική ομάδα “θα μείνει στο σπίτι της” προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχουν φτάσει ακόμα σε εκείνο το σημείο.

Η Pyeongchang, η πρώτη ασιατική πόλη που διοργανώνει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες εκτός Ιαπωνίας, θα φιλοξενήσει το γεγονός από τις 9 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

Η καναδική ολυμπιακή επιτροπή (COC) ανέφερε με ανακοίνωσή της ότι η ασφάλεια της αποστολής της παραμένει η πρώτη προτεραιότητα. Οι απεσταλμένοι της έχουν επισκεφθεί τη Νότια Κορέα την στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας συστήνει στους πολίτες της να πάρουν φυσιολογικά μέτρα πρόληψης. “Η ασφάλεια όλης της αποστολής παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα, ανεξαρτήτως του μέρους που διεξάγονται οι Αγώνες”, ανέφερε η ανακοίνωση της COC που εστάλη στο Reuters και συνέχισε:

“Η κυβέρνηση του Καναδά αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για τη Νότια Κορέα και συστήνει στους Καναδούς να πάρουν φυσιολογικά μέτρα πρόληψης, που είναι το χαμηλότερο από τα τέσσερα επίπεδα κινδύνου”.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) δήλωσε ότι δεν έχει ‘Plan B’ για τη διοργάνωση. Ο πρόεδρος Thomas Bach είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ο σχεδιασμός άλλου πλάνου πέρα από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών στη Νότια Κορέα μπορεί να επηρεάσει τις διπλωματικές προσπάθειες.

Νταρτς World Championship: Εκπληκτικός Lewis και πρόκριση στον δεύτερο γύρο

Νταρτς

Λίγες ώρες μετά από τη νίκη του στον προκριματικό κόντρα στον Βέλγο Kenny Neyens, ο Jamie Lewis πήρε και δεύτερη νίκη με πιο εντυπωσιακό τρόπο, κόντρα στον Jonny Clayton με 3-0 ένα αποτέλεσμα που τον έφερε στον δεύτερο γύρο του θεσμού

Νταρτς World Championship: Στο κυρίως ταμπλό ο Lewis

Νταρτς

Ο Ουαλός αφυπνίστηκε μετά το 0-2 στο πρώτο σετ από τον υπερβολικά ενθουσιώδη Kenny Neyens για να επικρατήσει στη συνέχεια με 2-1 σετ και να περάσει στο κυρίως ταμπλό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Jonny Clayton στο τελευταίο παιχνίδι του απογευματινού session

Νταρτς Robert Thornton: “Μην με ξεγράφετε”

Νταρτς

Αισιόδοξος για τη συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος φάνηκε ο Σκωτσέζος, ο οποίος στάθηκε στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία δήλωσε ότι βρίσκεται, ενώ παράλληλα έστειλε το δικό του μήνυμα στους αντιπάλους του

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.