Πλούσια δράση σε Άμστερνταμ και Βελιγράδι

Martino+Minuto+Fencing+LOCOG+Test+Event+London+8-ZHmIlgT-Yl

Η προετοιμασία για το Grand Prix series που αρχίζει το Δεκέμβριο είδε ένα ακόμη διήμερο μεγάλων αναμετρήσεων, σε Ολλανδία και Σερβία

Το Άμστερνταμ φιλοξένησε ένα τουρνουά ξίφους ασκήσεως με νικητή τον Τούρκο Martino Minuto, ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Ιταλού Filipp Guerra. Μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με τον Τούρκο να επικρατεί με 15/12. Για να φτάσει στον τελικό ο Minuto έπρεπε να επικρατήσει του Καναδού Alex Lim στα προημιτελικά με 15/8 και τον Βέλγο Stef De Greef με 15/9 στα ημιτελικά. Η πορεία του Guerra ήταν ελαφρώς δυσκολότερη καθώς επιβλήθηκε του Δανού Thomas Lerche Berg με 15/13 στα προημιτελικά και με 15/11 στα ημιτελικά του Σλοβάκου Cedrik Serri.

Ιταλική υπόθεση ήταν ο τελικός της σπάθης των ανδρών, με τον Francesco D’Armiento να νικά τον συμπατριώτη του, Nicola Guarnaccia, με 15/6 στον τελικό. Νωρίτερα ο νικητής έπρεπε να παλέψει σκληρά για να φτάσει μέχρι τον τελικό, επικρατώντας ενός άλλου Ιταλού, του Iacopo Rinaldi με 15/9 στα προημιτελικά, ενώ στα ημιτελικά ξεπέρασε με 15/14 το εμπόδιο του Τούρκου Enver Yildirim. Ο Guarnaccia είχε μία ελαφρώς πιο ομαλή πορεία νικώντας τον Αμερικανό Thomas Kolasa με 15/9 στα προημιτελικά και τον Αργεντινό Stefano Ivan Lucchetti με 15-10 στα ημιτελικά.

Στο Βελιγράδι της Σερβίας το τουρνουά ξίφους ασκήσεως των ανδρών ανέδειξε νικητή τον Αργεντινό Jesus Andres Lugones Ruggeri. Ο ίδιος νίκησε τον Ρουμάνο Adam Macska με 15/10 στον τελικό, έχοντας προηγουμένως ξεπεράσει το εμπόδιο του Αυστριακού Nikolaus Hofer με 15/10 στα προημιτελικά και του Ούγγρου Samu Szlachanyi με 15/12 στα ημιτελικά. Ο

Macska βρέθηκε στον τελικό προερχόμενος από τη νίκη επί του Σέρβου Danilo Nikolic με 9/7 στα προημιτελικά και του επίσης Ρουμάνου Liviu Dragomir με 15/13 στα ημιτελικά.

Στην πρωτεύουσα της Σερβίας υπήρξε δράση και στο ξίφος μονομαχίας των γυναικών με νικήτρια την Καναδή Leonora Mackinnon. Η επικράτησή της με 15/11 επί της Dorina Budai από την Ουγγαρία, ήρθε μετά τη νίκη επί της Αυστριακής Stefanie Fehrer με 15/13 στα προημιτελικά και της Ρουμάνας Claudia Naboiu με 15/12 στα ημιτελικά.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.