Μαρία Βιμπρανιετσόβα: “Το να προσπαθείς διαρκώς είναι στάση ζωής”

20294420_10159015648600456_4921150603681580308_n

Μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες αθλήτριες με αμέτρητα μετάλλια και διακρίσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, μιλάει για τη μεγάλη της πορεία στο άθλημα που έχει δώσει τα πάντα και θα συνεχίσει να δίνει

Νούμερο τρία στον κόσμο (στο άλμα), μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικά αθλήτριες στο θαλάσσιο σκι με διακρίσεις που αν τις αραδιάσω δεν θα χωρέσουν σε μια συνέντευξη. Η Μαρία Βιμπρανιετσόβα μιλάει στο OSN για τη μεγάλη πορεία της στο άθλημα για το οποίο έχει δώσει τα πάντα.

Τελευταία της μεγάλη επιτυχία το ασημένιο μετάλλιο στους Παγκόσμιους Αγώνες στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Δεύτερο σερί στη συγκεκριμένη διοργάνωση μετά από εκείνο στο Κάλι (Κολομβία), χάνοντας το χρυσό για μόλις 30 πόντους!  Η ίδια, σε ηλικία πλέον 37 ετών, αισθάνεται λίγο απογοητευμένη, αλλά πάντα ευγνώμων.

“Μια μεγάλη επιτυχία  μετράει διαφορετικά όταν συνοδευτεί από μια άλλη. Μια ίσον καμία!  Η επανάληψη δίνει μια άλλη αξία σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε. Ο αγώνας για το χρυσό είναι ένας αγώνας που δεν τελειώνει ποτέ. Η δεύτερη θέση φέρνει μια μικρή απογοήτευση, αλλά δεν παύει να είναι μια μεγάλη νίκη που δικαιώνει όλη αυτή την προσωπική και συλλογική προσπάθεια μιας ζωής προς αυτόν το στόχο”.

“Η πορεία προς την κορυφή είναι ταυτόσημη με την αγάπη για ζωή”

Μετάλλια, διακρίσεις, κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη (στην ηλιακή κατηγορία 35+). Η Βιμπρανιτσόβα, παρά τα 37 της χρόνια, δείχνει ακούραστη και ασταμάτητη και αποφασισμένη να συνεχίσει.

“Το να προσπαθείς διαρκώς για το καλύτερο είναι στάση ζωής. Το να το πλησιάζεις και να το ξεπερνάς-κατά ένα μεγάλο μέρος-σου δίνει την ώθηση να συνεχίζεις με το ίδιο ρυθμό. Να συνεχίζει να προσπαθείς χωρίς να αισθάνεσαι καμία κούραση και κανέναν πόνο. Για κάποιους η επίτευξη του στόχου είναι μεγάλη χαρά ή μεγάλη λύπη σε περίπτωση που ο στόχος δεν υλοποιηθεί”.

“Για μένα είναι και τα δύο κάθε φορά. Γίνεται λύπη όταν σκέφτομαι να τα παρατήσω, για τους λόγους, που όλοι γνωρίζουμε, οι οποίοι θα έκαναν έναν πρωταθλητή να παρατήσει το στόχο του. Ωστόσο πιστεύω ότι το ταξίδι για έναν τόσο υψηλό στόχο δεν τελειώνει ποτέ. Για μένα αυτό το ταξίδι και η πορεία προς το χρυσό είναι ταυτόσημο με την αγάπη για την ζωή και την προσωπική εξέλιξη”.

“Δεν είμαι μόνη μου σ’ αυτόν τον αγώνα”

Είναι σαν να έχει γεννηθεί μέσα στο νερό. Παλεύει μόνη της για πολλά χρόνια, χωρίς στήριξη, χωρίς επισκέψεις στο προεδρικό Μέγαρο και εξώφυλλα στις εφημερίδες. Κι όμως μετά από τόσα χρόνια η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δείχνει να τα αφήνει πίσω της και να βάζει νέους στόχους ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και χωρίς να περιμένει τίποτα.

“Αν το δεις έξω από το “κάδρο”, ουσιαστικά δεν είμαι μόνη μου σε αυτόν τον αγώνα. Έχω δίπλα μου όλους αυτούς που αγωνίζονται μόνοι τους, σε όλα τα επίπεδα για μικρούς ή μεγάλους στόχους. Αυτή η σκέψη με κάνει να αισθάνομαι λιγότερο αδικημένη θα έλεγα. Εμείς όλοι που καταφέρνουμε να σηκώσουμε τον πήχη λίγο και πιο ψηλά κάθε φορά είμαστε καταδικασμένοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να το κάνουμε μόνοι μας”.

“Σίγουρα το να έχεις αναγνώριση και υποστήριξη από τους αρμόδιους φορείς είναι σπουδαίο και ίσως θα μπορούσε να σε πάει πιο γρήγορα και πιο κοντά στον επόμενο στόχο. Μπορεί όμως και όχι!  Δυστυχώς δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο και δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω τη διαφορά. Αυτό που γνωρίζω είναι αυτό που χρόνια προσπαθώ και πράττω όσο καλύτερα μπορώ και με όλη την δύναμη που έχω. Πάντα συγκεντρωμένη κοιτώντας ψηλά και πάντα με χαμόγελο”.

Μεσογειακοί Αγώνες Βόλεϊ: Πρεμιέρα με νίκη για Τυνησία

Μεσογειακοί Αγώνες

Πρώτο βήμα πρόκρισης για τους παίκτες της Τυνησίας, καθώς επικράτησαν με 3-0 σετ της Αλβανίας την πρώτη ημέρα των Αγώνων…Έχασαν σετ οι γυναίκες της Τουρκίας, ωστόσο ξεκίνησαν με νίκη κόντρα στη Βοσνία

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.