Αποσύρθηκε η Lipnitskaya

Yulia+Lipnitskaya+Winter+Olympics+Figure+Skating+_1QyhKwKU8Qx

Η Ρωσίδα Yulia Lipnitskaya αποφάσισε να αποχωρήσει από το ερασιτεχνικό καλλιτεχνικό πατινάζ σε ηλικία 19 ετών, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ

Η Lipnitskaya ήταν από τις πρωταγωνίστριες των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο Sochi Olympics όταν στα 15 της τότε βοήθησε την ομάδα της χώρας της να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό.

Η ίδια έγινε η νεότερη χρυσή Ολυμπιονίκης της Ρωσίας όλων των εποχών και η νεότερη κάτοχος χρυσού μεταλλίου στο καλλιτεχνικό πατινάζ τα τελευταία 78 χρόνια. Η Lipnitskaya ενημέρωσε από τον Απρίλιο τη ρωσική ομοσπονδία καλλιτεχνικού πατινάζ για την απόφασή της να αποσυρθεί έχοντας υποβληθεί σε θεραπεία για την καταπολέμηση της ανορεξίας, σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας της στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η είδηση για την Lipnitskaya έρχεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του προπονητή της κατόχου του Ολυμπιακού τίτλου, Adelina Sotnikova, ότι θα χάσει το το υπόλοιπο της σεζόν και δεν θα πάρει μέρος στη διοργάνωση της Pyeongchang Games, στη Νότια Κορέα, λόγω τραυματισμού.

Ο προπονητής της Sotnikova, ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Yevgeny Plushenko, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων R-Sport ότι η απουσία της από τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως αποχώρηση από τη δράση.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.