Κανονικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μεξικό

11292 15091113DI_ARCO_PREMIACION

To παγκόσμιο πρωτάθλημα τοξοβολίας θα διεξαχθεί, όπως είχε αρχικά οριστεί τον επόμενο μήνα, παρά τον σεισμό που έπληξε την πόλη του Μεξικού στις αρχές της εβδομάδας

Ο σεισμός, μεγέθους 7,1 Ρίχτερ που χτύπησε το νότιο Μεξικό, την περασμένη Τρίτη, κόστισε τη ζωή σε 273 ανθρώπους με τη διεθνή παραολυμπιακή επιτροπή να αποφασίζει την αναβολή των παγκόσμιων πρωταθλημάτων powerlifting και κολύμβησης λόγω της καταστροφής.

Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 15-22 Οκτωβρίου με την παγκόσμια ομοσπονδία τοξοβολίας να συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση στην πόλη. “Εκ μέρους της παγκόσμιας κοινότητας της τοξοβολίας, η ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της θλίψη στους ανθρώπους του Μεξικού μετά τις φυσικές καταστροφές που είχαν ως αποτέλεσμα τους θανάτους και τις ζημιές στα κτίρια και τις υποδομές”, είπε ο γενικός γραμματέας Tom Dielen.

“Η παγκόσμια ομοσπονδία βρίσκεται σε συχνή επαφή με τους διοργανωτές αξιολογώντας την επίδραση που μπορεί να έχουν αυτοί οι σεισμοί στους αγώνες. Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι ενώ η προτεραιότητα των αρχών είναι η επόμενη μέρα της τραγωδίας, η διοργάνωση θα προχωρήσει όπως έχει οριστεί”.

“Ελπίζουμε ότι ο χώρος των τελικών, με δωρεάν είσοδο στο Zocalo στο τέλος της διοργάνωσης, θα χαρίσει μία θετική εικόνα του αθλητισμού και της αλληλεγγύης στους ανθρώπους της πόλης του Μεξικού. Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί για την προσπάθεια ανοικοδόμησης της πόλης και να διασφαλίσει ότι αυτή η διοργάνωση θα αφήσει μία θετική και μακρόχρονη κληρονομιά μετά από μία δύσκολη περίοδο θλίψης και απώλειας”.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.