Η Γαλλία διεκδικεί το παγκόσμιο κύπελλο του 2023

21d04bed23797b94762e04654c6d608c

H Γαλλία προτίθεται να δαπανήσει το ποσό των 150 εκατομμυρίων λιρών για να διοργανώσει το παγκόσμιο κύπελλο του 2023, σύμφωνα με τον επικεφαλής της προσπάθειας, Claude Atcher

Η διοργανώτρια χώρα πρέπει να πληρώσει στην παγκόσμια ομοσπονδία 120 εκ. λίρες για την ανάληψη του τουρνουά, ωστόσο η Γαλλία δίνει ακόμη 30 εκατομμύρια προσπαθώντας να ξεπεράσει τις προτάσεις από Ιρλανδία και Νότια Αφρική. “Πρέπει να πληρώσεις ένα ποσό για την ανάληψη. Είναι το ελάχιστο. Δεν προτείναμε 120 εκ. λίρες αλλά 150 εκ. λίρες”, είπε ο Atcher. “Αυτό το ποσό είναι 100% εγγυημένο από τη γαλλική κυβέρνηση”.

Γαλλία, Νότια Αφρική και Ιρλανδία έχουν καταθέσει επίσημες προτάσεις για το τουρνουά του 2023. Ο Atcher τόνισε ότι αν η Γαλλία αποκτήσει το δικαίωμα να διοργανώσει το παγκόσμιο κύπελλο τότε θα βοηθήσει στην εξασφάλιση του μέλλοντος για το άθλημα. Τα δυνατά πρωταθλήματα σε Γαλλία και Αγγλία έχουν δώσει και στις δύο χώρες οικονομικό πλεονέκτημα και την ικανότητα να προσελκύουν μεγάλα ονόματα από άλλες χώρες.

Έχουμε την ευθύνη να στηρίξουμε την εξέλιξη του ράγκμπι στον κόσμο επειδή αν δεν κάνουμε κάτι σε πέντε με δέκα χρόνια θα έχουμε δύο, τρεις, τέσσερις ομάδες στο ίδιο επίπεδο και τότε το ράγκμπι θα πεθάνει”, εξήγησε.

“Αν αναλάβουμε το παγκόσμιο κύπελλο τότε θα επιταχυνθούν οι πολιτικές αλλαγές με το επαγγελματικό πρωτάθλημα στη Γαλλία. Αν δεν αλλάξουμε τους κανόνες σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, όλοι οι παίκτες από Νότια Αφρική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία θα αγωνίζονται στη Γαλλία και την Αγγλία. Οι καλύτεροι παίκτες δεν αγωνίζονται στην εθνική ομάδα οπότε τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα και αυτό κάνει μεγάλη ζημιά”.

Οι τρεις υποψήφιες χώρες θα κάνουν την παρουσίασή τους την Δευτέρα (25.09), με την τελική απόφαση να ανακοινώνεται στις 15 Νοεμβρίου.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.