Δήλωση με πολιτική τοποθέτηση από τον Rojer

TH10JEAN1

O Ολλανδός Jean-Julien Rojer και ο Ρουμάνος Horia Tecau επικράτησαν των Feliciano και Marc Lopez με 6-4 6-3 παίρνοντας το πρώτο τους U.S. Open στο διπλό ανδρών, με τον Rojer να παίρνει πολιτική θέση σε δηλώσεις του μετά τον τελικό

Οι νούμερο 12 του ταμπλό, οι οποίοι έκαναν την ανατροπή απέναντι στο κορυφαίο δίδυμο των Henri Kontinen – John Peers στα ημιτελικά, χρειάστηκαν μόλις 86 λεπτά στο Arthur Ashe Stadium για να προσθέσουν τον τίτλο του U.S. Open στο Wimbledon που είχαν κερδίσει το 2015.

Κατά τη διάρκεια της απονομής, ο Rojer, ο οποίος γεννήθηκε και ζει στο Κουρακάο, ρωτήθηκε για την ενδυματολογική του επιλογή, ένα κίτρινο μπλουζάκι με την εικόνα του Αγάλματος της Ελευθερίας μπροστά. Ο Ολλανδός εξήγησε ότι πήρε έμπνευση από το συμβάν με τους λευκούς εθνικιστές στη Βιρτζίνια τον περασμένο μήνα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μίας γυναίκας.

“Η ιδέα προέκυψε μετά το τραγικό περιστατικό στο Charlottesville και εμφανιστήκαμε με αυτή τη γραμμή προωθώντας την ειρήνη και την ελευθερία”, είπε ο Rojer μπροστά στο κοινό που τον επευφημούσε.

“Φοράω τη μπλούζα σε όλα τα ματς και έχω άλλη μία που δείχνει μία ομάδα ανθρώπων που παρελαύνουν για τα δικαιώματά τους και ελπίζω να κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Βρίσκομαι εδώ από 12 ετών, είναι μία σπουδαία χώρα και χαίρομαι που με άφησαν να έρθω και να κάνω τη δουλειά μου εδώ. Ελπίζω ότι θα δημιουργήσουμε αυτές τις ευκαιρίες για όλους”.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.