Αποσύρεται ο Oates

Colin+Oates+Judo+Day+13+Baku+2015+1st+European+J1JLmN2yV-Nx

Με παρουσία σε δύο Ολυμπιακές διοργανώσεις, ο Colin Oates, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη δράση σε μία καριέρα που του χάρισε δύο ευρωπαϊκά μετάλλια και το χρυσό στους Αγώνες Κοινοπολιτείας

Αυτά τα μετάλλια ωστόσο δεν ήταν οι κορυφαίες στιγμές για τον 34χρονο ο οποίος είπε ότι η νίκη επί του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Khashbaataryn Tsagaanbaatar στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, ήταν αυτό που θα θυμάται περισσότερο. Κανείς δεν περίμενε από τον Oates στο ολυμπιακό του ντεμπούτο να περάσει τον Μογγόλο, νούμερο δυο του ταμπλό, αλλά με την στήριξη του κοινού ο Βρετανός τα κατάφερε παίρνοντας τελικά την έβδομη θέση.

Ο judoka από το Νόρφολκ, άρχισε να ασχολείται με το άθλημα από ηλικία 12 ετών και κέρδισε το πρώτο του μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο στο Drammen το 2008, προτού κερδίσει το ευρωπαϊκό χάλκινο στην Κωνσταντινούπολη τρία χρόνια μετά. Ο Oates, που αγωνίστηκε στην κατηγορία -66 κ., πήρε το ασημένιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 στη Ρωσία, την πρώτη φορά που βρέθηκε σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.