Αποσύρεται ο Nick Matthew

Nick+Matthew+Canary+Wharf+Squash+Classic+2015+8wEBFPoYMnsx

Μία από τις μεγαλύτερς μορφές του αθλήματος, ο Nick Matthew, ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν του PSA World Tour

Ο Matthew, που έχει τη βάση του στο Σέφιλντ, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους Βρετανούς παίκτες όλων των εποχών, έχοντας κερδίσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, τρία χρυσά μετάλλια σε Αγώνες Κοινοπολιτείας και τρία British Open μαζί με τους 35 τίτλους στο PSA World Tour, ενώ βρέθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης για συνολικά 19 μήνες.

Με ανακοίνωση από το κανάλι του στο YouTube, ο Βρετανός που είναι γνωστός με το προσωνύμιο  “λύκος” λόγω του χαρακτήρα του, παραδέχθηκε ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μάντσεστερ (8-17 Δεκεμβρίου) και οι Αγώνες Κοινοπολιτείας στο Gold Coast της Αυστραλίας θα είναι οι κύριοι στόχοι του στη σεζόν.

“Αποφάσισα μετά από ώριμη σκέψη και πολλές συζητήσεις με την οικογένειά μου, ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν στο PSA World Tour. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που παρουσιάζεται στην τελευταία μου σεζόν στο Tour, καθώς έχω μπροστά μου το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μάντσεστερ, στην πόλη από την οποία έχω θαυμάσιες αναμνήσεις από την τελευταία φορά που διεξήχθη εκεί η διοργάνωση (2013)”.

“Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι Αγώνες Κοινοπολιτείας στο Gold Coast τον Απρίλιο του 2018. Είναι μία από τις αγαπημένες μου διοργανώσεις και θα τα δώσω όλα για να κερδίσω το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα μου. Πιθανότατα η τελευταία μου διοργάνωση θα είναι το British Open, οπότε είναι ο τρόπος που θα ήθελα να τελειώσω, στη χώρα μου με έναν από τους πιο γνωστούς τίτλους στο άθλημα. Κοιτάζοντας πίσω, αισθάνομαι προνομιούχος που γνώρισα τόσους πολλούς ανθρώπους και μοιράστηκα τόσες στιγμές”.

Για το τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια ενώ αποκάλυψε και τα μελλοντικά του σχέδια: “Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους του αθλήματος που με στήριξαν στη διάρκεια της καριέρας μου στη χώρα μου και στο εξωτερικό. Η στήριξη ήταν θαυμάσια, νομίζω ότι αυτή είναι η 20η σεζόν μου στο PSA World Tour, αλλά παίζω από 8 ετών και έχω κάνει πολλούς φίλους από όλο τον κόσμο”.

“Ωστόσο, δεν θα με ξεφορτωθείτε εύκολα επειδή θα βρίσκομαι πάντα μέσα στο άθλημα. Άνοιξα την ακαδημία μου σε Βρετανία και  Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να βοηθήσω την επόμενη γενιά ταλέντων και να βοηθήσω στην εξάπλωση αυτού του υπέροχου αθλήματος που μου έχει δώσει τόσα πολλά”.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.