Η Stephens κατέκτησε το πρώτο Grand Slam στην καριέρα της

Η νούμερο 83 στον κόσμο, μετά από ένα εξαιρετικά ώριμο παιχνίδι επικράτησε μέσα σε 61 λεπτά της Madison Keys με 6-3, 6-0 βάζοντας στη συλλογή της τον πρώτο major τίτλο της καριέρας της

Ένα εξαιρετικό ώριμο παιχνίδι από την 24χρονη Sloane Stephens. Άκρως προσεκτική (έξι αβίαστα λάθη), αλλά και επιθετική (10 winners) όποτε χρειάστηκε. Η εικόνα που έδειξε η νούμερο 83 στον κόσμο ήταν μιας παίκτριας που ήξερε ακριβώς που βρισκόταν και τι ήθελε από το παιχνίδι.

“Διαβασμένη” στην στρατηγική που θα ακολουθούσε η Madison Keys, την οποία οδήγησε σε πολλά αβίαστα λάθη (30), γεγονός που επέφερε μεγάλο εκνευρισμό, ειδικά στα τέλη του πρώτου σετ, από την έτερη φιναλίστ.

Κι αν στο πρώτο σετ οι δύο φιναλίστ έδειξαν να ισορροπούν, με την Stephens να πατάει γερά πάνω στο break του πέμπτου game, επικρατώντας στο σετ με 6-3, στο δεύτερο η Stephens ήταν η απόλυτη κυρίαρχος.

Όπως και στον ημιτελικό απέναντι στην Venus Williams, έτσι και στον τελικό, έτρεξε στη γωνίες την Keys, ανεβαίνοντας παράλληλα στο φιλέ για να “καθαρίσει” τους πόντους. Η Stephens ήταν καλύτερη σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες κερδίζοντας το 73% των πόντων του πρώτου σερβίς, παραχωρώντας μόλις 13 πόντους, από την “βιαστική” και σε πολλές περιπτώσεις επιπόλαια αντίπαλό της.

Η νίκη, πέρα από το “παρθενικό” Grand Slam στην καριέρα της έγινε πλουσιότερη κατά 3.7εκ δολάρια, ενώ σε επτά χρόνια παρουσίας στο Tour είχε κερδίσει 4.5εκ δολάρια. Από τη Δευτέρα η 24χρονη θα κάνει άλμα 66 θέσεων και θα βρεθεί στην 17η θέση στον κόσμο μετά από τους 2000 πόντους που κατέκτησε.

Τελικός

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

(PR) Sloane Stephens (ΗΠΑ) – (15) Madison Keys (ΗΠΑ) 6-3, 6-0 

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.