Ralph Denk: “Η UCI πρέπει να αξιοποιεί την κάθε πληροφορία”

Ralph+Denk+Le+Tour+de+France+2017+Stage+Five+cf2h6GHt0V-l

Ο γενικός διευθυντής της Bora-Hansgrohe τάσσεται υπέρ της χρήσης βίντεο για τη λήψη αποφάσεων στα μαζικά σπριντ τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι οι κριτές του Tour de France απέβαλλαν άδικα τον Peter Sagan

“Διάβασα με μεγάλη έκπληξη τις δηλώσεις του Philippe Mariën, ο οποίος  ζήτησε τη χρήση βίντεο για τα σπριντ. Κι αυτό επειδή όταν προσπαθήσαμε να δείξουμε στους κομισάριους της UCI βίντεο υψηλής ευκρίνειας κατά τη διάρκεια του Tour de France, για να αποδείξουμε ότι ο Peter Sagan δεν έκανε κάτι μεμπτό, δεν ενδιαφέρθηκαν να το δουν. 

Ήταν μία σημαντική απόφαση και θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το οπτικό υλικό και να μην στηρίζονται μόνο στο ανθρώπινο μάτι. Το κάνουν σε άλλα αθλήματα, πρέπει να γίνει και στην ποδηλασία”. 

Ο Denk, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει την απόφαση των κριτών τόσο στην ομάδα του, όσο και στους χορηγούς του, υπογράμμισε ότι η απώλεια του Sagan κόστισε εκατομμύρια σε ότι αφορά τη δημοτικότητα.

“Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε αλλά ο Peter ήταν σε εκπληκτική κατάσταση και είχε ήδη κερδίσει ένα ετάπ. Θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα. Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την ομάδα και τους χορηγούς μας όταν αποβλήθηκε. Προφανώς ήταν πολύ απογοητευμένοι και δεν καταλάβαιναν το λόγο, ούτε κι εμείς”.

Ο Γερμανός άσκησε έφεση στο CAS ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει για να ανατρέψει την απόφαση της UCI.  “Η UCI πρέπει να αξιοποιεί την κάθε πληροφορία για να παίρνει την σωστή απόφαση. Ελπίζω να αλλάξουμε τον τρόπο που θα γίνονται τα πράγματα στο μέλλον και ότι το οπτικό υλικό θα χρησιμοποιείται σωστά για την οποιαδήποτε απόφαση. 

Με αυτή την αλλαγή όλοι  στην ποδηλασία θα ευνοηθούν και θα αποφύγουμε μελλοντικά προβλήματα στο Tour de France. Έχουμε πολλούς χορηγούς που βάζουν εκατομμύρια στο άθλημά μας οπότε όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κανόνες είναι δίκαιοι. 

Δείτε τη Formula 1. Όταν υπάρχει ένα περιστατικό, μπορούν να καλέσουν τους οδηγούς, να τους ακούσουν προτού πάρουν μία απόφαση.  Αντίθετα οι κομισάριοι της UCI δεν μίλησαν ποτέ στον Peter ή στον Mark Cavendish. Δεν κατηγόρησε τον Sagan και ήταν άμεσα εμπλεκόμενος αλλά η UCI δεν άκουσε την άποψή του. Αυτό είναι λάθος”.

Νταρτς World Championship: Εύκολα ο Smith

Νταρτς

Ο Jeff Smith στο ντεμπούτο το στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του PDC, επικράτησε με 2-0 του Luke Humphries στον προκριματικό γύρο και θα αντιμετωπίσει, στο τελευταίοι παιχνίδι της βραδιάς, τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή Gary Anderson

Πατινάζ Skate America: Τραυματισμοί και πόνος στον πάγο

Πατινάζ

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια το Skate America ήταν ο τελευταίος
αγώνας της σειράς GP… Για ορισμένους ήταν η προσπάθεια επιστροφής, για άλλους η τελευταία ευκαιρία πρόκρισης και για κάποιους μία πρόκληση που έπρεπε να ξεπεραστεί παρά τους τραυματισμούς

Ράγκμπι Υπό έρευνα ο Cheika

Ράγκμπι

Ο προπονητής της Αυστραλίας Michael Cheika είναι το κεντρικό πρόσωπο γύρω από την έρευνα που αφορά τα σχόλια και τις πράξεις του μετά την οργισμένη αντίδρασή του σε αρκετές αποφάσεις κατά τη διάρκεια του ματς όπου η Αυστραλία ηττήθηκε με 30-6 από την Αγγλία στο Twickenham

Copyright © 2017 Other Sports News. All rights Reserved.