Ο πρώτος Κινέζος στο US PGA Tour

dou-1040x572

O Dou Zecheng, έγινε ο πρώτος Κινέζος που εξασφάλισε άδεια συμμετοχής στο U.S. PGA Tour κερδίζοντας το Digital Ally Open στο Web.com Tour

Η νίκη του Dou, η πρώτη για έναν Κινέζο στο πρωτάθλημα εξέλιξης, αποτελεί τη συνέχεια της εντυπωσιακής ανόδου του 20χρονου γκόλφερ μετά τους τέσσερις τίτλους στο περσινό PGA Tour China Series με αποτέλεσμα να πάρει την πρώτη θέση στο Order of Merit και την άδεια συμμετοχής στο web.com.

“Ελπίζω αυτή η νίκη να φέρει κι άλλους νέους παίκτες από την Κίνα στα γήπεδα του γκολφ και να γίνει ένα οδηγός γι’ αυτούς”, είπε ο ίδιος μετά τη νίκη του στο Kansas με διαφορά τριών χτυπημάτων.

“Αυτό θα ήταν το πιο σημαντικό ακόμα και από τον τίτλο. Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κερδίσω φέτος αλλά όλα πήγαν εξαιρετικά”.

Με τη βροχή να επηρεάζει το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, οι τελευταίοι δύο γύροι διεξήχθησαν την Κυριακή με τον Dou να ξεκινάει από την πρώτη στιγμή την επίθεσή του στο Nicklaus Golf Club του Lions Gate.

Μάλιστα ο Κινέζος βρέθηκε κοντά στο ρεκόρ γηπέδου (61) κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου προτού κλείσει με 66 χτυπήματα και συνολική επίδοση 25 under, παίρνοντας την πρώτη θέση μπροστά από τους Αμερικανούς Kyle Thompson, Luke Guthrie και Billy Kennerly.

Γεννημένος στη Henan της Κίνας αλλά μεγαλωμένος στο Vancouver, ο Dou έγινε επαγγελματίας στα 17 του επιλέγοντας να αφήσει το πανεπιστήμιο και να επιστρέψει στην πρώτη του πατρίδα για να αρχίσει την καριέρα του.

Το κινεζικό γκολφ δέχθηκε πολλά πλήγματα από την προσπάθεια της κυβέρνησης της χώρας να καταπολεμήσει τη διαφθορά με δεκάδες γήπεδα να βάζουν λουκέτο τα τελευταία χρόνια. Το PGA Tour China είναι μία διοργάνωση που αναζητά ταλέντα στην περιοχή, όπως ο Dou που κέρδισε την άδεια συμμετοχής στο web.com.

Η Κίνα έχει λίγες εκατοντάδες γήπεδα, τα περισσότερα με κόστος που δεν αντέχει ο μέσος Κινέζος, παρόλα αυτά όλο και περισσότεροι κάνουν την εμφάνισή τους στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Ο Li Haotong, 21 ετών από τη Hunan, τράβηξε πολλά βλέμματα στο British Open πριν λίγες ημέρες όταν έκλεισε με 63 χτυπήματα στο Royal Birkdale και κατετάγη τρίτος, το καλύτερο αποτέλεσμα για έναν Κινέζο σε ένα ανδρικό major.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.