Νέο κρούσμα “ντοπέ” ποδηλάτου

UCI-bike-motor-check-10-630x420

Ένας 53χρονος Ιταλός ερασιτέχνης ποδηλάτης βρέθηκε να χρησιμοποιεί κρυμμένο κινητήρα σε αγώνα του Μπετιτσόλε, κοντά στην Μπρέσια

Σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport, ο κινητήρας ανιχνεύθηκε όταν οι διοργανωτές χρησιμοποίησαν θερμική κάμερα κατά τη διάρκεια του αγώνα για να εξετάσουν τα ύποπτα ποδήλατα.

Ο αγώνας διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Centro Sportivo Italiano, μίας αρχής ερασιτεχνικού αθλητισμού που συνδέεται με την ιταλική ολυμπιακή επιτροπή.

Ο Emiliano Scalfi, ο αντιπρόεδρος της CSI στην περιφέρεια της Brescia, υποψιάστηκε ότι το ποδήλατο δεν κινείται φυσιολογικά και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον ανιχνευτή.

“Είχαμε κάποιες πληροφορίες και πράξαμε ανάλογα”, είπε ο Scalfi στη Gazzetta dello Sport. “Όταν κοιτάξαμε, βρήκαμε ότι κάτω από το κάθισμα ενός ποδηλάτη φαινόταν να έχει πιάσει φωτιά”.

Ο συγκεκριμένος ποδηλάτης τερμάτισε στην τρίτη θέση και μετά τον αγώνα του ζητήθηκε να φέρει το ποδήλατό του, ένα Argon 18, στους κομισάριους για περαιτέρω επιθεώρηση.

“Καλέσαμε τον ποδηλάτη να πάει με δύο κομισάριους σε ένα πιστοποιημένο κέντρο για να ελεγχθεί το ποδήλατο αλλά σε εκείνο το σημείο παραδέχθηκε την ενοχή του”, πρόσθεσε. “Μέσα στο ποδήλατο είχε έναν κινητήρα”.

Το περιστατικό είναι το δεύτερο που επιβεβαιώνεται, μετά από αυτό της Femke Van Den Driessche, η οποία βρέθηκε με…ντοπέ ποδήλατο που είχε κρυφό κινητήρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Cyclo-cross του 2016.

Η Γερμανίδα αποκλείστηκε για έξι χρόνια και τιμωρήθηκε με 20.000 ελβετικά φράγκα από τη UCI. Όπως και στην περίπτωση της Van Den Driessche, ο κινητήρας ανακαλύφθηκε κάτω από το κάθισμα του ποδηλάτη.

Δημοσιεύματα τα τελευταία τρία χρόνια αναφέρουν ότι η τεχνολογία έχει βελτιωθεί αισθητά, με δυνατούς κινητήρες να κρύβονται πλέον στους πίσω τροχούς και να χρησιμοποιούνται και στο επαγγελματικό πελοτόν, αν και κανείς μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει ανιχνευθεί.

Η απάντηση της UCI σε αυτά τα περιστατικά περιλαμβάνει την εξέταση των ποδηλάτων με σάρωση των πλαισίων και των τροχών μέσω εφαρμογής σε iPad. Στις τελευταίες δύο διοργανώσεις του Tour de France χρησιμοποιήθηκε περιστασιακά θερμική κάμερα χωρίς όμως να γίνει τίποτα αντιληπτό.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.