Η Βιμπρανιετσόβα “ασημένια” στους Παγκόσμιους Αγώνες

Η νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη κατάφερε να ανέβει σε ένα ακόμη βάθρο χαρίζοντας στη χώρα μας το ασημένιο μετάλλιο στους Παγκόσμιους Αγώνες…”Χρυσή” νικήτρια η Nataliia Berdnikava, ενώ στο βάθρο βρέθηκε και η Φινλανδή Jutta Menestrina…Εξαιρετική εμφάνιση και για τον Νίκο Πλύτα που έμεινε εκτός μεταλλίου στις λεπτομέρειες

Η Μαρία Βιμπρανιετσόβα συνεχίζει. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εξαιρετικές της εμφανίσεις. Σε ηλικία 37 ετών παραμένει μία εκ των κορυφαίων στον κόσμο. Αυτό το απέδειξε περίτρανα και στους Παγκόσμιους Αγώνες του Βρότσλαβ με την Ελληνίδα αθλήτρια από τον Βόλο να κάνει άλμα στα 48,2 μέτρα επίδοση που της χάρισε την δεύτερη θέση.

Συνεπής στο βάθρο στη συγκεκριμένη διοργάνωση η Βιμπρανιετσόβα ανέβηκε, όπως και στους προηγούμενους Αγώνες στο Κάλι (Κολομβία)  και πάλι το ασημένιο μετάλλιο, χάνοντας το χρυσό για μόλις 30 εκατοστά!

Φέτος η Βιμπρανιετσόβα, μπορεί να πήρε την ίδια θέση και το ίδιο χρώμα μεταλλίου, όμως το έκανε με ανατροπή, καθώς βρέθηκε στην δεύτερη θέση μετά το πρώτο άλμα (46 μέτρα). Natalia Berdnikava (Λευκορωσία) και Jutta Menestrina (Φινλανδία) είχαν διαφορά μόλις 10 εκατοστών με την Berdnikava να ολοκληρώνει την προσπάθεια με 46,6 μέτρα και την Menestrina να έχει 46,5 μέτρα.

Όλοι πίστεψαν ότι η Βιμπρανιετσόβα θα έχει τον πρώτο λόγο τουλάχιστον για το χάλκινο μετάλλιο, ωστόσο με ένα άλμα στα 48,2 μέτρα έβαλε υπό πίεση τόσο την Berdnikava, όσο και την Menestrina. Η αθλήτρια από τη Λευκορωσία κατάφερε να πάρει τη νίκη με άλμα στα 48,8 μέτρα, ενώ η Φινλανδή δεν κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση της Βιμπρανιετσόβα μένοντας στα 47,7 κατακτώντας την τρίτη θέση.

Μία ανάσα από το μετάλλιο ο Πλυτάς

Η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα και από το δεύτερο μετάλλιο στο θαλάσσιο σκι, καθώς ο Νίκος Πλυτάς κατέλαβε την τέταρτη θέση στις φιγούρες μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση. Ο Έλληνας πρωταθλητή μάλιστα βρέθηκε στην δεύτερη θέση στον προκριματικό γύρο, ωστόσο στον τελικό έμεινε εκτός μεταλλίων.

Στη κορυφή του βάθρου ανέβηκε ο Αυστραλός Joshua Briant (10900 βαθμούς), ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν ο Γάλλος Pierre Ballon και ο Βέλγος Oliver Fortamps.

Αποτελέσματα-Άλμα

1.Natalia Berdnikava (Λευκορωσία) 48,8μ.
2.Μαρία Βιμπρανιετσόβα (Ελλάδα) 48,2μ.
3.Jutta Menestrina (Φινλανδία) 47,7μ.
4.Nancy Chardin (Γαλλία) 45,5μ.
5.Giannina Bonnemann (Γαλλία) 45,5μ.
6.Brittany Greenwood (ΗΠΑ) 40μ.

Αποτελέσματα-Φιγούρες

1.Joshua Briant (Αυστραλία) 10990
2.Pierre Ballon (Γαλλία) 10220
3.Olivier Fortamps (Βέλγιο) 9520
4.Νίκος Πλυτάς (Ελλάδα) 9200
5.Nicholas Benatti (Ιταλία) 8670
6.Patricio Font (Μεξικό) 7650

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.