Η Venus δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε

Venus+Williams+Day+One+Championships+Wimbledon+ZAmQ5zEmng3x

Η πέντε φορές κάτοχος του τίτλου χρειάστηκε πέντε match points μέχρι να ξεπεράσει το εμπόδιο της άκρως επιθετικής Βελγίδας Elise Merterns επικρατώντας με 7-6(7), 6-4

Η 37χρονη πλέον Αμερικανίδα και νούμερο 10 του ταμπλό στηρίχθηκε στα εξαιρετικά ποσοστά που είχε στο σερβίς, αλλά και στην πολύ καλή παρουσία της πάνω στο φιλέ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έχασε μόλις πέντε πόντους στις προσεγγίσεις της στο φιλέ (81%).

Ωστόσο η αντίσταση που βρήκε από την 21χρονη Βεγλίδα, ήταν αρκετά μεγάλη ειδικά στο πρώτο σετ. Η Mertens, που τελείωσε το παιχνίδι έχοντας περισσότερους winners από την Willliams (32-23), βρέθηκε πίσω με break (3-0), ωστόσο στη συνέχεια κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο της σερβίς μειώνοντας αρχικά σε 3-2 και λίγο αργότερα ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break εκεί που η Venus κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 6-3 φτάνοντας σε τριπλό set point. Όμως η Mertens απάντησε με εξαιρετικό τρόπο και στις τρία ισοφαρίζοντας μάλιστα σε 6-6 και 7-7. Εκεί όμως η Venus έκανε το καθοριστικό μίνι break και κρατώντας το σερβίς της έφτασε στο 9-7 και στο 1-0.

Στο δεύτερο σετ η Bertens ξεκίνησε πιο επιθετικά φτάνοντας σε break (2-0). Ένα προβάδισμα το οποίο όμως όχι απλά δεν κράτησε για πολύ, αλλά η Willams κατάφερε να κάνει δύο break φτάνοντας στο 4-2.

Η Williams χρειάστηκε να σβήσει δύο break points στο  όγδοο game για να κάνει το 5-3, ενώ λίγο αργότερα και μετά τη διακοπή από τη βροχή, έφτασε σε διπλό match point χωρίς όμως να μπορέσει να το αξιοποιήσει. Η Αμερικανίδα είχε τρεις ακόμη ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι με την Bertens να λυγίζει χάνοντας με 6-4 και μένοντας εκτός συνέχειας.

Στον δεύτερο γύρο η νούμερο 11 στον κόσμο θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Wang Qiang η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Kai-Cheng Chang (Κινέζικη Ταϊπέι) με 6-3, 6-4.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.