Chris Froome: “Ο Landa αποτελεί απειλή για τον τίτλο στη γενική”

gettyimages_813931906_670

Ο αρχηγός της Sky εξήρε τις εκπληκτικές εμφανίσεις, ειδικά στα τελευταία δύο ετάπ, του συναθλητή του Mikel Landa, τονίζοντας ότι είναι ένα πολύ δυνατό “χαρτί\' για την ομάδα του, αλλά παράλληλα ότι είναι μια μεγάλη απειλή για την κίτρινη φανέλα

Ο Ισπανός τόσο στο 12ο, όσο και στο 13ο ετάπ έκανε εξαιρετική δουλειά και ως βοηθός του Froome, αλλά και ως διεκδικητής για τη νίκη. Το γεγονός ότι στο 12ο ετάπ στην πρώτη ημέρα στα Πυρηναία, ο Landa τερμάτισε πιο μπροστά από τον Froome δεν πέρασε απαρατήρητο με φήμες να μιλούν για γκρίνια μέσα στην ομάδα της Sky.

Οι συγκεκριμένες φήμες έχουν να κάνουν με το παρελθόν (2012) και την παρόμοια κατάσταση που είχε βρεθεί ο Chris Froome, και πάλι στο Peyragudes, ο οποίος ως βοηθός του Bradley Wiggins, είχε τερματίσει μπροστά από τον τότε αρχηγό της Sky γεγονός που είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Wiggins ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία μετά το ετάπ να αποχωρήσει από τον Γύρο!

Στο ετάπ της Παρασκευής ο Landa είχε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο καθώς βρέθηκε ξεκολλημένος μαζί με τον Contador, σε μια πανέξυπνη και άκρως επιθετική στρατηγική της Sky, φτάνοντας μάλιστα να διεκδικεί ακόμα και τη νίκη.

Ο Ισπανός, που από το χρόνου θα φοράει τη φανέλα της Movistar, με την τέταρτη θέση που κατέλαβε, έκανε άλμα στη γενική φτάνοντας στο ένα λεπτό και εννέα δευτερόλεπτα πίσω από τον  πρωτοπόρο Fabio Aru και ένα λεπτό και τρία δευτερόλεπτα από τον Chris Froome.

“Είδαμε ότι χθες (Πέμπτη) ο Mikel αισθανόταν εξαιρετικά γι’ αυτό το λόγο παίξαμε αυτό το “χαρτί” σήμερα (Παρασκευή). Έχω πολύ πίστη στον Mikel και σήμερα έδειξε πόσο πολύτιμος είναι”, δήλωσε ο Βρετανός στους δημοσιογράφους έξω από το πούλμαν της Sky.

“Πλέον είναι μια πραγματική απειλή για τον τίτλο στο Παρίσι, αλλά και ένα σημαντικό “χαρτί” για εμάς το οποίο πρέπει να παίξουμε έξυπνα ειδικά τώρα που η Astana δεν έχει μεγάλο αριθμό ποδηλατών για να ελέγξει το πελοτόν”. 

Τόσο ο Froome όσο και η ομάδα του βρίσκονται σε μια ασυνήθιστη θέση γι’ αυτούς καθώς είναι η πρώτη φορά που η κίτρινη φανέλα φεύγει από τα χέρια τους, κάτι που δεν είχε συμβεί στους τρεις τίτλους που έχει κερδίσει ο Βρετανός, με μοναδική εξαίρεση τον Tony Martin το 2015.

Τα δύο ετάπ στα Πυρηναία έχουν ολοκληρωθεί. Ο Froome έχασε αρκετά δευτερόλεπτα, αλλά και την κίτρινη φανέλα την πρώτη ημέρα, χωρίς να μπορέσει να τον πάρει πίσω κατά τη διάρκεια της δεύτερη ημέρας.

Ακολουθούν δύο ετάπ ευθείας μέχρι την ημέρα ξεκούρασης της Δευτέρας και μετά από ένα ακόμη ετάπ που θα απασχολήσει τους σπρίντερ το πελοτόν θα μεταφερθεί στις Άλπεις και στα δύο ανηφορικά ετάπ (Serre Chevalier και Col d’ Izoard) εκεί όπου λογικά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά.

Αν δεν συμβεί αυτό υπάρχει και το χρονόμετρο στο προτελευταίο, πριν το Παρίσι, ετάπ εκεί όπου ο Froome θεωρητικά έχει μεγαλύτερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους διεκδικητές για να κερδίσει δευτερόλεπτα.

“Μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος για το πως διαχειριστήκαμε το ετάπ της Παρασκευής. Με τον Mikel να κινείται με αυτόν τον τρόπο η θέση μας δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Εδικά τώρα που έρχονται τα δύσκολα ανηφορικά ετάπ όπου θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια στρατηγική”.

Νταρτς Ένα μέλλον που σφύζει από ταλέντο (video)

Νταρτς

Είναι μόλις 17 ετών αλλά γεμάτοι ταλέντο, υπομονή και μεγάλη ωριμότητα…Justin van Tergoun και Killian Heffernan στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων της BDO…Μεγάλα βελάκια με average κοντά στο 100, με μεγάλα κλεισίματα και με πολλή ενέργεια

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.