Ο Kento Momota επέστρεψε με νίκη στις διεθνείς διοργανώσεις

Ο 22χρονος μετά από την τιμωρία του προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά του Κάλγκαρι, μέσω προκριματικών, επικρατώντας εύκολα στον πρώτο γύρο του Καναδού Bao Thien Vo με 21-13, 21-13, ενώ στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Άγγλο (νούμερο 105 στον κόσμο), Toby Penty

Η πρώτη επίσημη επιστροφή του πρώην νούμερο 2 στον κόσμο ήταν στα τέλη Μαΐου στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στην πόλη Σαπόρο, σε ένα τουρνουά το οποίο ο Momota κατέκτησε τον τίτλο κερδίζοντας τον νούμερο 53 στον κόσμο Takuma Ueda.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Momota δεν πήρε την πρόσκληση που ήθελε για το κυρίως ταμπλό του US Open Grand Prix (19 Ιουλίου), ωστόσο μπήκε στην προκριματική φάση στο Canada Open το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα.

Ο Momota, ο οποίος είχε παίξει σε παράνομο καζίνο γεγονός το οποίο του επέφερε τιμωρία από την ιαπωνική ομοσπονδία από το 2106, μία τιμωρία που του κόστισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έχει πάρει ειδική άδεια από τη χώρα του για να μπορέσει να λάβει μέρος σε διεθνείς αγώνες.

Την περασμένη Τρίτη ο 22χρονος αγωνίστηκε απέναντι στον Καναδό, Bao Thien Vo τον οποίον κέρδισε εύκολα με 21-13, 21-13, παίρνοντας την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγγλο Toby Penty (νούμερο 105 στον κόσμο).

“Είμαι πολύ καλά, νιώθω πολύ καλά και είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω πολλά παιχνίδια με στόχο να τα κερδίσω όλα”, δήλωσε ο 22χρονος στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων kyodo.

Την Τετάρτη θα ξεκινήσουν τα υπόλοιπα αγωνίσματα καθώς στην πρώτη ημέρα του κυρίως ταμπλό πραγματοποιήθηκε μόνο ο πρώτος γύρος στο απλό ανδρών.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.