Αποκλεισμός για Sagan (video)

sagan-cavendish

Η ανόητη ενέργεια του Peter Sagan στα τελευταία μέτρα του μαζικού σπριντ του 4ου ετάπ κόστισε στον Σλοβάκο με τους διοργανωτές να τον αποβάλλουν από το Tour εφαρμόζοντας το άρθρο 12.104

Η αγκωνιά του παγκόσμιου πρωταθλητή στον Mark Cavendish (Dimension Data) λίγο πριν τον τερματισμό του μαζικού σπριντ στο Βιτέλ, η οποία προκάλεσε την άσχημη πτώση του Βρετανού, αλλά και ακόμη δύο αθλητών, κόστισε ακριβά στον Peter Sagan με τους διοργανωτές να τον αποβάλλουν από τη συνέχεια του Tour.

Ο Sagan, ο οποίος είχε επικρατήσει στο 3ο ετάπ, ενώ μετά το 4ο είχε βρεθεί στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, στην προσπάθειά του να πάρει καλύτερη θέση από τον νικητή του ετάπ, Arnaud Demare (FDJ), πρόταξε τον δεξί του αγκώνα προς το μέρος του Cavendish, την ώρα που ο Βρετανός ποδηλάτης έβγαινε από τα δεξιά έχοντας πάρει την εσωτερική.

Η άσχημη πτώση του Cavendish, ο οποίος δεν υπέστη κατάγματα, ωστόσο είναι ακόμη αμφίβολο αν θα συνεχίσει στο Tour, προκάλεσε ένα ντόμινο πτώσεων, καθώς έπεσε τόσο ο Γερμανός John Degenkol (Trek-Segafredo), όσο και ο ποδηλάτης της UAE Emirates, Ben Swift.

Διαβάστε: S4: Νικητής ο Demare, χαμός στον τερματισμό (video)

“Αποφασίσαμε να αποκλείσουμε τον Peter Sagan από το Tour de France 2017, μετά από το επεισοδιακό σπριντ στο Βιτέλ, το οποίο προκάλεσε την πτώση του Mark Cavendish και ακόμη δύο ποδηλατών που ενεπλάκησαν στα τελευταία μέτρα του σπριντ”, δήλωσε μέλος της κριτικής επιτροπής των αγώνων.

“Εφαρμόσαμε το άρθρο 12.104, αντικανονικό σπριντ, το οποίο επιτρέπει στους κομισάριους των αγώνων να προβούν στην αποβολή του αναβάτη και να ορίσουν παράλληλα το πρόστιμο”. 

Peter Sagan: “Δεν τον είδα”

Η κριτική που ασκήθηκε στον Σλοβάκο και παγκόσμιο πρωταθλητή αμέσως μετά το ετάπ ήταν άμεση με τα social media να παίρνουν “φωτιά” με οργισμένες αναρτήσεις από τους φίλους του αθλήματος, από δημοσιογράφους, αλλά και από παράγοντες.

Ο αρνητικός πρωταγωνιστής του ετάπ της Τρίτης μίλησε στους δημοσιογράφους για το τι ακριβώς συνέβη στα τελευταία μέτρα του σπριντ. “Δεν κατάλαβα ότι ο Mark ήταν πίσω μου. Δεν τον είδα”, τόνισε ο Σλοβάκος.

“Ερχόταν από τα δεξιά μου την ίδια ώρα που εγώ προσπαθούσα να μπω στη ρόδα του Kristoff. Ο Mark ήρθε με μεγάλη ταχύτητα από πίσω μου κι εγώ δεν είχα χρόνο να αντιδράσω και να αλλάξω πορεία. Μόλις έμαθα, μετά τον τερματισμό, ότι είχε πτώση έτρεξα αμέσως για να μάθω πως είναι. Είμαστε φίλοι στο πελοτόν και σίγουρα τέτοιους είδους πτώσεις δεν είναι ποτέ ωραίες. Ελπίζω όλα να πάνε καλά για τον Mark”.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.