World Cup 2017: Παγκόσμιος Manson

Τα πληρώματα της Νέας Ζηλανδίας κατέκτησαν τους έξι από τους επτά συνολικά τελικούς που αγωνίστηκαν, ενώ πήραν κι ένα ασημένιο μετάλλιο στη δεύτερη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου στο Πόζναν (Πολωνία)…Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Robert Manson ο οποίος στο σκιφ ανδρών έκανε τον καλύτερο χρόνο στον κόσμο με 6:30.740…Ρεκόρ και στην οκτάκωπο ανδρών

Η προέλαση των νέων κωπηλατών και κωπηλατριών που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο (2020), συνεχίστηκε στη δεύτερη σειρά του παγκοσμίου κύπελλου μετά από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρατσίτσε στην Τσεχία.

Την παράσταση στους αγώνες του Πόζναν “έκλεψαν” τα πληρώματα της Νέας Ζηλανδίας που κατέκτησαν έξι χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο σε επτά τελικούς! Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Robert Manson ο οποίος αφού άφησε το διπλό σκιφ με το οποίο έτρεξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αγωνίστηκε στο σκιφ ανδρών κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο τη φετινή σεζόν σημειώνοντας παράλληλα τον καλύτερο χρόνο στον κόσμο με 6:30.740

Ο Νεοζηλανδός πέρασε τα πρώτα 500μ. από την 4η θέση, αλλά από εκεί και πέρα άλλαξε το ρυθμό με τις κουπιές από 38/λεπτό, να φτάνουν τις 41/λεπτό. Ο Manson έπιασε εύκολα τον Ελβετό Nico Stahlberg που είχε ξεφύγει από ξεκίνημα τερματίζοντας στην πρώτη θέση, έχοντας πίσω του τον Κουβανό Angel Fournier Rodriguez και τρίτο τον Stahlberg.

Οι τελικοί της Κυριακής ξεκίνησαν από την τετράκωπο άνευ των γυναικών με τις Αυστραλές Werry-Stephan-Hawe-Goodman να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 6:22.650.

Οι Αυστραλές, αν και πέρασαν τα πρώτα 500 μέτρα από την τρίτη θέση στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμό τερματίζοντας πρώτες αφήνοντας πίσω τους τόσο το πλήρωμα των ΗΠΑ, αλλά και την τετράκωπο της Πολωνίας η οποία ήταν και το φαβορί για τη νίκη.

Παρά λίγο ανατροπή και στη δίκωπο άνευ των ανδρών με τους Σέρβους Milos Vasic και Nenad Bedik να ξεκινούν από την 5η θέση, αλλά στα τελευταία μέτρα να φτάνουν μια ανάσα από το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο τα αδέλφια Valentin και Theophile Onfroy άντεξαν μέχρι το τέλος και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με χρόνο 6:21.190. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στους Σέρβους, ενώ “χάλκινοι” ήταν οι Τσέχοι Jakub Podrazil και Lukas Heselic.

Στο διπλό σκιφ ελ. βαρών γυναικών οι Κινέζες Fang Chen και Dandan Pan, οι οποίες είχαν τον καλύτερο χρόνο απ’ όλες τις σειρές, ήταν εξαιρετικές και στον τελικό επικρατώντας μάλιστα απέναντι στις Πολωνές και πρωταθλήτριες Ευρώπης, Veronika Deresz/Martyna Mikolajczak, οι οποίες είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην πρώτη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου στο Βελιγράδι.

Οι Πολωνές ξεκίνησαν δυνατά περνώντας από την πρώτη θέση τα 500μ., όμως από εκεί και πέρα, αφού αρχικά πάλεψαν με το δεύτερο κινέζικο πλήρωμα (Cuiming Pen/Feihong Pan) στη συνέχεια δέχθηκαν επίθεση και από τις Fang Chen/Dandan Pan, με τις Κινέζες να τερματίζουν πρώτες σε 6:50.930 και τις Πολωνές να χάνουν για πρώτη φορά στη σεζόν σε τελικό. Χάλκινο μετάλλιο για το δεύτερο άλλο πλήρωμα της Κίνας Cuiming Pen/Feihong Pan.

Στην τετράκωπο άνευ ανδρών είχαμε επανάληψη της μάχης του τελικού της Ολυμπιάδας του Ρίο με τους Αυστραλούς και τους Βρετανούς να μάχονται για το χρυσό μετάλλιο. Με τη σύνθεση των πληρωμάτων να έχει αλλάξει κατά τα 3/4 οι Αυστραλοί κατάφεραν να πάρουν μια μικρή ρεβάνς για την ήττα στο Ρίο διατηρώντας την πρωτοπορία τους μέχρι το τέλος περνώντας τη γραμμή του τερματισμού σε 5:44.340

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η βάρκα της Μ. Βρετανίας με 5:45.570, ενώ τρίτο ήταν το γερμανικό πλήρωμα το οποίο αν και πέρασε τα 500μ. στη δεύτερη θέση, από εκεί και πέρα έδωσε μάχη με τους Βρετανούς μένοντας στο τέλος αρκετά πίσω με διαφορά περίπου 10 δευτερολέπτων.

Στο τετραπλό σκιφ γυναικών οι Πολωνές Kobus-Wieliczko-Springwald-Zillmann ουσιαστικά δεν είχαν αντίπαλο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 6:14.600 αφήνοντας αρκετά πιο πίσω το πλήρωμα της Αυστραλίας που τερμάτισε σε 6:17.290, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Κίνα που είχε χρόνο 6:18.350.

Στο τετραπλό σκιφ ανδρών οι Ολλανδοί van Sprang-Keijser-Metsemakers-Robbers έθεσαν από την αρχή γρήγορο ρυθμό περνώντας το πρώτο χιλιόμετρο από την πρώτη θέση, όμως στο τρίτο σκέλος της διαδρομής πιάστηκαν από τους Βρετανούς Beuamont-Walton-Collins-Lambert, οι οποίοι πέρασαν πρώτοι τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 5:36.420.

Οι Ολλανδοί ακολούθησαν με 5:58.970, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το πλήρωμα της Νορβηγίας που τερμάτισε σε 5:39.420.

Στο σκιφ γυναικών όλα τα βλέμματα είχαν πέσει πάνω στη Βρετανίδα και πρωταθλήτρια Ευρώπης Victoria Thornley, αλλά και στην “χάλκινη” του Ρίο Jingli Duan. Ωστόσο η Αυστριακή Magdalena Lobnig είχε διαφορετική άποψη κερδίζοντας με χρόνο 7:13.260 κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε σειρά παγκοσμίου κυπέλλου. Η Thornley τερμάτισε δεύτερη με 7:14.740, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Duan με 7:15.480.

Ρεκόρ είχαμε και στην οκτάκωπο ανδρών με το γερμανικό πλήρωμα να κατακτά το χρυσό μετάλλιο σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στον κόσμο με 5:18.680 αφήνοντας αρκετά πίσω τη βάρκα της Νέας Ζηλανδίας που πήρε την δεύτερη θέση, αλλά και το πλήρωμα της Μ. Βρετανίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στην οκτάκωπο γυναικών η Νέα Ζηλανδία ανέβηκε για μία ακόμη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Πόζναν με τις Tew-Rowe-Perry-Bevan-Walters-Scown-Spoors-Dyke-Bosworth να τερματίζουν στην πρώτη θέση με χρόνο 6:01.270.

Η Νέα Ζηλανδία με 6 χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο βρέθηκε στην πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων συγκεντρώνοντας 7 μετάλλια.

Η οικοδέσποινα Πολωνία πήρε ένα μετάλλιο (σύνολο) παραπάνω, αλλά μόλις 2 χρυσά, χάνοντας στη νήμα αρκετούς τελικούς. Στην τρίτη θέση του πίνακα βρέθηκε η Αυστραλία με 2 χρυσά και 5 μετάλλια στο σύνολο, ενώ ακολούθησε η Γερμανία (2/4) και η Γαλλία (2/3).  Η δράση του παγκοσμίου κυπέλλου μεταφέρεται στη Λουκέρνη (Ελβετία) για την τρίτη και τελευταία σειρά του θεσμού το διάστημα 7-9 Ιουλίου.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.