Το…express Nadal έκανε γενέθλια με πρόκριση στους «16»

Ο Ισπανός έχασε μόλις ένα game από τον Γεωργιανό Nikoloz Basilashvili επικρατώντας, μία ημέρα πριν από τα γενέθλιά του, με 6-0, 6-1, 6-0 σε μόλις 90 λεπτά...Ο Nadal ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο σερβίς με το ποσοστό των κερδισμένων πόντων να φτάνει το 79%! Στον τέταρτο γύρο ο 31χρονος θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Roberto Bautista Agut

Ο 9 φορές κάτοχος του Γαλλικού Όπεν δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον Γεωργιανό, ο οποίος κατάφερε να πάρει μόλις 12 πόντους από το σερβίς του Ισπανού, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις 5 winners. Ο Nadal, μία ημέρα πριν από τα γενέθλιά του, έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος αργότερα, επικρατώντας του Nikoloz Basilashvili με 6-0, 6-1, 6-0 σε μόλις 90 λεπτά.

«Αναμφίβολα σήμερα έκανα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα μου», δήλωσε ο Nadal. «Είμαι πολύ χαρούμενος κι αυτό γιατί αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Κάθε μέρα που περνάει η προπόνησή μου γίνεται όλο και καλύτερη κάτι που φαίνεται μέσα στα παιχνίδια».

O 31χρονος πλέον, Nadal, αν και είχε μόνο 55% στο πρώτο σερβίς, έφτασε στο 76% στους κερδισμένους πόντους, ενώ το ποσοστό ήταν πολύ μεγαλύτερο στους κερδισμένους πόντους στο δεύτερο σερβίς φτάνοντας το 79%! Από την πλευρά του ο Basilashvili προσπάθησε όσο μπορούσε, ωστόσο το παιχνίδι του Nadal δεν του άφησε πολλά περιθώρια. Αυτός ήταν ο 100ος αγώνας στο χώμα (στα τρία σετ) για τον Nadal ο οποίος μετράει 98 νίκες και μόλις δύο ήττες.

«Οι αριθμοί που έχω στη χωμάτινη επιφάνεια είναι πολύ σημαντικοί για μένα και με κάνουν περήφανο για τα όσα έχω πετύχει στη συγκεκριμένη επιφάνεια», ενώ για αν θα γιορτάσει τα γενέθλιά του ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα συμπλήρωσε: «Φυσικά και θα τα γιορτάσω. Το Σάββατο έχω ρεπό και είναι πολύ πιθανό να βγω με την οικογένειά μου για φαγητό, ωστόσο έρχεται μια πολύ σημαντικά εβδομάδα για μένα και θα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος στο στόχο μου».

Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο συμπατριώτης του και πάντα επικίνδυνος στο χώμα Roberto Bautista Agut, ο οποίος με τη σειρά του επικράτησε στα τρία σετ τον Τσέχο Jiri Vesely με 6-3, 6-4, 6-3.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.