Ο Σιδέρης Τασιάδης οδηγεί την κούρσα στο παγκόσμιο κύπελλο

Ο “ασημένιος” στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, μετά από δύο σειρές βρίσκεται στην κορυφή της γενικής του παγκοσμίου κυπέλλου στην κατηγορία C1… “Συγκάτοικος” με τον Τασιάδη είναι ο Σλοβάκος Matej Benus μετά τη νίκη του στο Άουγκσμπουργκ…Το απόλυτο με δύο νίκες σε ισάριθμες σειρές έχει ο Τσέχος Vit Prindis o οποίος έχει 120 βαθμούς στην κατηγορία Κ1

Ο Τασιάδης αν και δεν κατάφερε να κερδίσει μέσα στην πόλη του (Άουκγσμπουργκ) παρέμεινε ωστόσο στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας του παγκοσμίου κυπέλλου στην κατηγορία C1. O 27χρονος Γερμανός (με καταγωγή από την Ορεστιάδα) ηττήθηκε στη δεύτερη σειρά από τον Σλοβάκο Matej Benus, ο οποίος έπιασε τον Τασιάδη στην κορυφή με τους δύο αθλητές να έχουν συγκεντρώσει από 115 βαθμούς.

Στην τρίτη θέση με 92 βαθμούς σε δύο αγώνες βρίσκεται ο συμπατριώτης του Τασιάδη, Franz Anton, ενώ την πρώτη 6άδα συμπληρώνουν δύο Σλοβένοι κι ένα Βρετανός. Ο λόγος για τους Benjamin Savsek και Luka Bozic, που έχουν από 90 και 74 βαθμούς αντίστοιχα, αλλά και για τον David Florence ο οποίος είναι έκτος με 70 βαθμούς.

Στην κατηγορία των γυναικών η Βρετανίδα Mallory Franklin εξελίσσεται ως η πιο σταθερή, για την ώρα, στο παγκόσμιο κύπελλο, καθώς με δύο δεύτερες θέσεις έχει καπαρώσει την κορυφή στη γενική με 110 βαθμούς.

Διαβάστε: Η γενική βαθμολογία του παγκοσμίου κυπέλλου

Ακολουθεί η Ισπανίδα Klara Olazabal με 86 βαθμούς, ενώ η Γερμανίδα Lena Stoecklin έχει 81 βαθμούς. Η νικήτρια στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου (Πράγα), Kimberley Woods, κατέκτησε μόλις 5 βαθμούς στο Άουγκσμπουργκ και βρίσκεται στην 9η θέση.

Αντίθετα η “θρυλική” Αυστραλή και τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο C1, Jessica Fox, μετά από το άσχημο ξεκίνημα στην Πράγα κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Άουγκσμπουργκ και με τους 60 βαθμούς να φτάσει τους 77 ανεβαίνοντας στην 5η θέση.

Στην κατηγορία C2M στην κορυφή με 115 βαθμούς βρίσκονται οι Τσέχοι Kaspar/Sindler, μες τους Γάλλους Klauss/Peche να ακολουθούν με 105 και τους Γερμανούς Behling/Becker να είναι στην 3η θέση με 87 βαθμούς.

Το απόλυτο από τον Prindis

Ο Τσέχος συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και στο Άουγκσμπουργκ κερδίζοντας μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα και τον Γερμανό Hannes Aigner και με δύο νίκες σε ισάριθμες σειρές βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατηγορίας Κ1 με 120 βαθμούς.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο πολύ καλός φίλος του Jiri Prskavec με 105 βαθμούς, ενώ στις επόμενες δύο θέσεις είναι οι Γερμανοί Sebastian Schubert και Hannes Aigner με 94 και 87 βαθμούς αντίστοιχα. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν ο Αυστραλός Lucien Delfour (84) και ο Τσέχος Ondrej Tunka (80).

Στις γυναίκες το προβάδισμα έχει πάρει η Γερμανίδα Ricarda Funk με 110 βαθμούς, με την πρωτοπόρο του C1, Mallory Franklin να ακολουθεί με 92 βαθμούς. Έναν βαθμό πιο κάτω είναι η Σλοβάκα Jana Dukatova με 91 βαθμούς.

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.