Η Lopez έπεσε από την κορυφή μετά από 1.033 ημέρες

Sara+Lopez+Archery+World+Cup+2015+Stage+1+Dg2BUq8ur8Kx

Η Δανή Sarah Sonnichsen έριξε από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο σύνθετο τόξο, την Κολομβιανή Sara Lopez η οποία διατηρήθηκε στο “ρετιρέ” για 1.033 ημέρες

Η συμμετοχή της Sonnichsen στον τελικό των γυναικών έφερε την Δανή στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης “αποκαθηλώνοντας” την Sara Lopez. Η Κολομβιανή έγραψε ιστορία στην κορυφή του κόσμου, παραμένοντας για 1.033 συνεχόμενες ημέρες.

“Όπως λέω πάντα το να είσαι το νούμερο 1 στον κόσμο είναι απλά ένας αριθμό. Για μένα αυτό που αξίζει είναι να είσαι ένας καλός τοξότης, ένας καλός συναθλητής κι ένας καλός άνθρωπος. Αυτό προσπαθώ να κάνω τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πιστεύω ότι αν συνεχίσω να τα κάνω με το ίδιο πάθος θα επιστρέψω και πάλι στην κορυφή. Ακόμα όμως και να μην τα καταφέρω θα ξέρω ότι έδωσα το 100% και θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο απ’ όλα, την τοξοβολία”, δήλωσε η νούμερο 2 πλέον στον κόσμο.

Με τις 1.033 συνεχείς ημέρες στην κορυφή η Κολομβιανή κατέρριψε το ρεκόρ του Brady Ellison (oλυμπιακό τόξο)  κατά 431 ημέρες, με τον Αμερικάνο να μένει στην πρώτη θέση για 602 ημέρες, από τις 10 Αυγούστου του 2011 μέχρι τις 3 Απριλίου του 2013.

Στην 3η θέση παρέμεινε η Βελγίδα Sarah Prieels, ενώ την πρώτη 6άδα συμπληρώνουν η Κορεάτισσα Yunhee Kim και η Ισπανίδα Andera Marcos η οποία στο παγκόσμιο κύπελλο του Σολτ Λέικ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στους άνδρες η κατάσταση, όσο αφορά τις πρώτες δύο θέσεις παρέμεινε αμετάβλητη με τον Δανό και φιναλίστ στο Σολτ Λέικ, Stephan Hansen να βρίσκεται στην κορυφή και τον νικητή του Σολτ Λέικ, Mike Schloesser, από την Ολλανδία, να είναι στην 2η θέση.

Από εκεί και πέρα είχαμε την άνοδο του Αμερικάνου Steve Anderson που πήρε τη θέση του συμπατριώτη του Reo Wilde, ο οποίος από την 3η βρέθηκε στην 4η θέση. Η 6άδα κλείνει με τον Ιταλό Sergio Pagni και τον Τούρκο Demir Elmaagacli.

Αλλαγή είχαμε και στο ολυμπιακό τόξο με τον φιναλίστ του Σολτ Λέικ Woojin Kim να ανεβαίνει στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο τον Γάλλο Jean-Charles Valladont. Στην 3η θέση ανέβηκε ο Αμερικάνος Brady Ellison, ενώ στην 4η βρέθηκε ο νικητής του Σολτ Λέικ Im Dong Hyun. Αντίθετα πτώση είχαν ο Κορεάτης Ku Bonchan που είναι στην 5η θέση και ο Ολλανδός Sjef van Den Berg που είναι στην 6η θέση.

Στις γυναίκες η Chang Hye Jin από την Κορέα, ανέβηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με την συμπατριώτισσά της Ki Bo Bae να πέφτει στην 2η και την επίσης Κορεάτισσα Choi Misun να είναι στην 3η. Η φορμαρισμένη Tan Ya-Ting ακολουθεί από την 4η θέση, ενώ την πρώτη 6άδα συμπληρώνουν η Ρωσίδα Ksenia Perova (5η) και η Lin Shih-Chia από την Κινέζικη Ταϊπέι (6η).

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.